Rockstar (2011)

Jordan fiatalon arról álmodozott, hogy egyszer igazi rocksztár lesz belőle. Amikor egy öreg zenész azt mondja neki, hogy addig nem lesz belőle jó zenész, amíg nagy fájdalom nem érte, kikezd a szívtipró hírében álló Heer Kaullal. Az udvarlási kísérletből barátság lesz, ám Heer férjhez megy és elköltözik Prágába. Miközben Jordan karrierje felfelé ível, egyre arrogánsabbá és megkeseredettebbé válik, mert nem képes elfelejteni a reménytelen szerelmet.

Alternatív magyar cím: Rocksztár 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=bD5FShPZdpw[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Imtiaz Ali

 • Írta: Imtiaz Ali, Muazzam Beg

 • Szereplők: Ranbir Kapoor, Nargis Fakhri, Shammi Kapoor, Kumud Mishra, Piyush Mishra, Shernaz Patel, Aditi Rao Hydari, Sanjana Sanghi, Shikha Jain, Jaideep Ahlawat, Moufid Aziz, Sushil Dahiya, Ram Menon, Rajinder Sharma Nanu, Shreya Narayan

2 comments on “Rockstar (2011)

 1. Ranbir Kapoor minden téren tarol. Legalábbis bemutatkozása (Saawariya, 2007) óta nem nagyon választott olyan forgatókönyvet, ami bukás lett volna (kivétel a Besharam). A Wake Up Sid és a Raajneeti után következő fajsúlyos filmje elvitt szinte minden díjat a filmfesztiválokon, a közönség szívét nagyon is megérintette a végtelenül egyszerű történet. Janardan Jakhar (Ranbir Kapoor) egy indiai Jim Morrison szeretne lenni, de ez sehogysem jön össze neki. Khatana (Kumud Mishra) el is magyarázza neki, hogy miért. Mert nincs meg benne az, amitől nagy sztár lehetne. Nem voltak problémái, soha nem fájt neki semmi, középosztálybeli szerető családja megengedett neki mindent, nem törték össze a szívét, és nem kellett nyomorognia. Sose szenvedett, így nem tud olyan művet alkotni, amely a csillagok közé repítené. JJ elég suta módon áll hozzá, hogy beszerezzen magának egy kis szenvedést, üldözni kezdi a főiskola szépét Heer Kault (Nargis Fakhri debütálása). De mivel nem szerelmes belé, próbálkozása eléggé balul sül el. Viszont ebből a bizarr helyzetből egy még bizarrabb barátság szövődik, és egészen a lány esküvőjéig benne vannak minden földi mókában, ami csak eszükbe jut.
  És innentől kezdve csak morzsányi boldogság lesz Jordan életében (a nevet a lány találta ki neki). Akart egy kis szenvedést? Most aztán kijut neki rendesen, özönével érik a gondok, amitől viszont egyre érettebb lesz a zenéje, és lassan, de biztosan befut. A boldogság viszont nyomokban sem fedezhető fel az életében, mindaddig, amíg ki nem derül, hogy Prágába mennek turnézni, ahol a lány a férjével él…
  A. R. Rahman zenéje csodás, főleg a gitárszólók. A hideg futkosott a hátamon.
  És a mellékszereplők kiválasztása meg igazán telitalálat. Heer anyja szerepében Shernaz Patel, a Jordan karrierjét segítő riporternőt Sheenaát pedig Aditi Rao Hydari alakítja.
  Nagyon szép, szívet melengető film, gondolatébresztő dialógokkal, ezért külön köszönet a fordítónak, és azért is, mert gyönyörűen adta vissza a dalok hangulatát, a rockballadák dühös világát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük