Rowdy Rathore (2012)

Shiva (Akshay Kumar) egy piti tolvaj Mumbaiban, aki beleszeret a Paróba (Sonakshi Sinha) aki Patnában él, és csak egy esküvőre érkezett Mumbaiba. Shiva megtalálja az utat Paro szívéhez, és lassan Paro is viszonozza a szerelmét. Shiva őszintén elmondja az igazat Parónak, hogy ő csak egy tolvaj, de megígéri neki, hogy örökre felhagy a bűnözéssel. Shiva megbeszéli a barátjával G2-vel (Paresh Ganatra), hogy mielőtt végleg befejezné ezt az életet, még utoljára becsapnak valakit egy nagyobb pénzösszeggel. Kimennek az állomásra, ahol egy fiatal nő rájuk bízza egy kis időre az utazó ládáját, amit ők természetesen rögtön ellopnak, majd amikor kinyitják a ládát, a legnagyobb meglepetésükre egy alvó kislányt találnak benne.

Alternatív magyar cím: Gazember Rathore 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Prabhudheva

  • Írta: Shiraz Ahmed

  • Szereplők: Akshay Kumar, Sonakshi Sinha, Nasser, Paresh Ganatra, Supreeth Reddy, Jayant Gadekar, Kareena Kapoor, Vijay, Prabhudheva, Maryam Zakaria, Shakti Mohan, Mumait Khan, Saniya Anklesaria, Raj Arjun, Gurdip Kohli

2 comments on “Rowdy Rathore (2012)

  1. Nekem elég volt annyit tudnom, hogy Prabhu Dheva rendezte (Wanted) és Akshay Kumar a főszereplő, és kilóra megvettek. Még semmit sem láttam belőle (trailert se), akkor is. Nem is kellett csalódnom. Prabhu Dheva a Wanteddel beírta magát Bollywoodba, és azóta is amibe fog, az sikert hoz (ABCD, itt főszerep). Amúgy a producer se piskóta: Sanjay Leela Bhansali. Ez garancia arra, hogy nem kétfilléres mozit látunk.
    Shiva (Akshay Kumar), aki kisstílű tolvaj, mindig mindenkit meglop (saját zsebespajtását, 2G-t is), van sütnivalója, és azonnal meglátja hol, hogyan húzhat hasznot váratlan helyzetekből. Éli a világát, amíg bele nem botlik Paroba (Sonakshi Sinha), és onnantól kezdve nyugodt lopkodással bélelt élete összeomlik. Szerelmes lesz. Ez még a kisebbik baj, mert utolsó zsákmánya egy utazóláda, amiben egy kicsi lány Chinki (Ananya Nayak) alszik édesdeden, és felébredve csak ennyit mond neki: Papa!
    IPS Vikram Rathore (Akshay Kumar) India legbecsületesebb rendőre, aki nem válogat az eszközökben, ha bűnözőkkel kell elbánni. Devgarhba helyezik át, ahol pillanatokon belül helyreteszi a helyi kiskirályt Baabjit (Nasser), sőt úgy kicsinálja pszichopata fiát, hogy Baabji a még nála is sötétebb bátyjával összefogva orvul legyilkolja a felügyelőt. Rendőrtársai titokban hozzák el Mumbaiba gyógyulni az életben maradt, de haldokló főnöküket.
    Shiva ebbe a helyzetbe csöppen bele, minden bűne az, hogy a megszólalásig hasonlít Vikram Rathore-ra, és mivel Chinki nem volt hajlandó enni az apja nélkül, a rendőrök cselhez folyamodtak. Shiva átveszi az apa helyét, és megszületik Rowdy Rathore, a becsületes Vikram Rathore és a gazfickó Shiva keveréke.
    Nagyon Akshaynak állt a zászló ebben a filmben. Két teljesen különböző karaktert kellett alakítani, mindkettőben van tapasztalata, úgyhogy nagyszerűen megoldotta. Sonakshi Sinha sem az a szende leányzó, rögtön kiszedi, hogy egy tolvajjal hozta össze a balcsillagzata, de ezt elég hamar lenyeli, és persze nem hagyja magát, ha a saját érdekeiről van szó; amikor Devgarhban színt vallat Shivával, azt a jelenetet rengetegszer újranézem. Akshay, amint fuldoklik a víztározóban, közben az esküvőről alkudoznak!! Chinkit meg elfogadnám egy az egyben, édes kicsi lány, szuper alakítással.
    A zene ütős, a főmotívum a Chinta Ta Ta Chita Chita, de nekem a nagy kedvencem Chinki halott édesanyjának altatódala: Chandaniya (Lori Lori) Gyönyörű, Shreya Ghoshal csodálatos hangjával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük