Ram-Jaane (1995)

A névtelen fiú akit csecsemőként a szemetes konténerben hagytak, már gyermekkorában szembesül a többi gyerek gúnyolódásával a faluban. Egy nap megkérdezi a papot, hogy mi az ő neve, erre a pap azt a válaszolja neki, hogy Ram-Jaane vagyis „Isten tudja” a fiú elfogadja a nevét, és nagyon boldog, hogy már nem névtelen. Évekkel később, ahogy Ram-Jaane (Shahrukh Khan) felnő, Sameer Sanvla (Tinnu Anand) veszi a szárnyai alá, valamint munkát ad neki. Chewte felügyelő meggyilkolja Sameer-t, ekkor Ram-Jaane ismét börtönbe kerül, mivel bosszút akar állni a felügyelőn, ezért 4 évre elítélik. Amikor kiszabadul, barátja Murli (Vivek Mushran) várja, és elviszi magával az „Apna Ghar” nevű hajléktalanok otthonába, amelyet ő vezet. Úgy véli ez lesz a legjobb megoldás Ram-Jaane számára, hogy új életet kezdhessen, hiszen ismét együtt lehet majd a régi szerelmével Belával (Juhi Chawla)…

Alternatív magyar cím: Isten Tudja 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Xi6BjmipH58[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rajiv Mehra

  • Írta: Vinay Shukla

  • Szereplők: Shah Rukh Khan, Juhi Chawla, Vivek Mushran, Pankaj Kapur, Puneet Issar, Tinnu Anand, Deven Verma, Gulshan Grover, Amrit Pal, Arun Bali, G.P. Singh, Kishore Bhatt, Chandu Parkhi, Brownie Parasher, Taneja

2 comments on “Ram-Jaane (1995)

  1. 1995-ös film létére nagyon jó minőségű a feltöltés, csak a felirattal és a hanggal gondjaim voltak. Mindkettő csúszott, hol erre, hol arra (és legtöbbször egymással sem voltak szinkronban), néha nagyon zavaróan. Pedig a film megérdemelne egy tökéletes időzítést, mert nagyon jó.
    Ram Jaane (Shah Rukh Khan) pimaszul fiatal, és rettenetesen nagy szája van. Kell is, hogy megvédje magát, végtére is nyomorba született, de elég okos ahhoz, hogy kiverekedje magának a jó életet. Ha ehhez ölnie kell, rajta nem múlik! Barátja Murli (Vivek Mushran) már hamarabb felhagyott a bűnözéssel, mert rövid élete lett volna, csak Ram Jaanénak köszönheti, hogy még életben van. A szomszéd kislány Bela (Juhi Chawla) viszont távoli internátusba került, de hazajött, és nemsokára Ram Jaane is szabadul. Bela Murlit szereti, ő viszont tudja, hogy Ram Jaane minden álma Bela, ezért elutasítja a lány szerelmét. Az érdekes szerelmi háromszög csak egy kis zökkenő Ram Jaane zűrös életében, aki a szabadulás után több vasat is tart a tűzbe. Meg kell leckéztetnie Technikolort (Pankaj Kapur felemás szemmel, legalább olyan isteni, mint a Matru Ki Bijlee Ka Mandolában), és társát Bhaut (Gulshan Grover), megbosszulni főnöke (Tinnu Anand) halálát, akit orvul lőtt le Chewte felügyelő (Puneet Issar), és megnevelni az árvákat, akik lassan Murli fejére nőnek. Ráadásul az árvákon, és barátain kívül mindenki ki akarja nyírni, ezt meg jó lenne elkerülni. Úgyhogy nem unatkozik, de tesz is róla, hogy más se unatkozzon. Aki megnézi a filmet, az sem fog!
    Tetszett SRK öltözéke, a ruhatervező nagyon kreatív volt, elegáns öltönyöket adott rá, de az inget minden alkalommal kispórolta (kivéve amikor szmokingot adott rá), viszont jó néhány vastag arany nyakláncot tett rá. Ettől egyszerre volt macsós és úrifiús kinézete. És felváltva hozza mindkét szélsőséges énjét, a Darrban és Bazigarban bemutatott gonoszt, és a vígjátékaiban bemutatott vidám, gondtalan ficsúrt. Néha egy percen belül. Már ezekért a jelenetekért érdemes megnézni a filmet. Tulajdonképpen SRK-filmje, mindenki más (még Juhi Chawla is) csak töltelék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük