Raju Ban Gaya Gentleman (1992)

Darjeelingből indul Raju (Shah Rukh Khan), hogy meghódítsa Bombayt (akkor még így hívták 1995-ben lett belőle Mumbai). De ahogy a szegény sorsú, tapasztalatlan friss diplomás mérnökökkel előfordul, neki sem lesz fenékig tejfel az élete. Még szerencse, hogy egy külvárosi kolónia befogadja, segítenek neki, még könyvtárosi állást is szerez. És persze szerelmes lesz Renuba (Juhi Chawla), aki addig megy, míg be nem viszi a cégéhez, ahol éppen építészmérnököt keresnek. Ha Rajunak nem lenne meg a magához való esze, nem sokra vinné, de így viszont villámgyorsan emelkedik a ranglétrán. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a cégtulaj lánya Sapna (Amrita Singh) beleszeret, és ő is egyengeti a karrierjét. A sztori elég sablonos, a vidéki fiú, akinek túl hamar és könnyen jön a siker, és egyszercsak azt veszi észre, hogy eltávolodott a saját közegétől.

Alternatív magyar cím: Raju úriember lett 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=nvTiigBT-Ak[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Aziz Mirza

  • Írta: Manoj Lalwani

  • Szereplők: Shah Rukh Khan, Amrita Singh, Juhi Chawla, Navin Nischol, Ajit Vachani, Anjan Srivastav, Amrit Patel, Sameer Chitre, Lalit Tiwari, Vivek Vaswani, Nana Patekar, Rajendra Mehra, Irshad Hashmi, Neeraj Vora, Amla Rai

2 comments on “Raju Ban Gaya Gentleman (1992)

  1. Darjeelingből indul Raju (Shah Rukh Khan), hogy meghódítsa Bombayt (akkor még így hívták 1995-ben lett belőle Mumbai). De ahogy a szegény sorsú, tapasztalatlan friss diplomás mérnökökkel előfordul, neki sem lesz fenékig tejfel az élete. Még szerencse, hogy egy külvárosi kolónia befogadja, segítenek neki, még könyvtárosi állást is szerez. És persze szerelmes lesz Renuba (Juhi Chawla), aki addig megy, míg be nem viszi a cégéhez, ahol éppen építészmérnököt keresnek. Ha Rajunak nem lenne meg a magához való esze, nem sokra vinné, de így viszont villámgyorsan emelkedik a ranglétrán. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a cégtulaj lánya Sapna (Amrita Singh) beleszeret, és ő is egyengeti a karrierjét. A sztori elég sablonos, a vidéki fiú, akinek túl hamar és könnyen jön a siker, és egyszercsak azt veszi észre, hogy eltávolodott a saját közegétől. Az életet töviről hegyire ismerő, és folyton kommentáló Jai (Nana Patekar) adja meg mégis ennek a filmnek a különlegességét, a színészt ilyen szerepkörben még nem láttam. A kitalálható sztori (teljes egészében sablonokból építkezik) az ő játékától lesz teljesen más. No, és persze SRK-t sem kell félteni, ad bele annyi pluszt, hogy az ember ne unja el magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük