Stanley Ka Dabba – Stanley ebédhordója (2011)

Stanley 4. osztályos egy katolikus alapítványi iskolában. Minden reggel ő érkezik elsőnek, beül a padba, megcsinálja a leckéjét, aztán szunyókál még egy kicsit. Stanley (Partho Gupte, a rendező saját fiára osztotta a főszerepet, és jól tette!) hiperaktív, fantáziadús és nagyon kreatív, mozgékony kisfiú, akinek csillogó álomvilág a palástja, és órákig tud mesélni a gyerekeknek arról, hogy mi minden történt vele. Ötletekben nem szenved hiányt, ha fogalmazást kell írni, vagy ha ajándékot kell készíteni. De soha nincs uzsonnás doboza. Nem esik kétségbe, hiszen az osztály népes, és mindig traktálják, éhes sosem marad. És itt jön a képbe Mormogi, aki szintén sosem hoz magával ebédet, letarhálja a kollégáit, majd rászokik a gyerekek elemózsiájára. Stanley és csapata persze kijátsszák, hiszen a nagyétkű tanár után folyton hoppon maradnak, és ebből lesz az igazán nagy baj.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Amole Gupte

  • Írta: Amole Gupte

  • Szereplők: Partho A. Gupte, Numaan Sheikh, Abhishek Reddy, Sai Shara Shetty, Monty Sarkar, Leo Crasto, Tijo Thomas, Ganesh Pujari, Walter D’Souza, Divya Dutta, Divya Jagdale, Rajendranath Zutshi, Rahul Singh, Aditya Lakhia, Shashank Shende

2 comments on “Stanley Ka Dabba – Stanley ebédhordója (2011)

  1. A film kisiskolások kezdeményezése nyomán jött létre. Délutáni foglalkozásokon önmaguknak adtak elő játékokat, a való életből ellesve. Ebből készített Amole Gupte másfél órás filmet, és magára osztotta az egyik főszerepet (a legnegatívabbat, Mormogi, a hinditanár szerepét).
    Kedves történet, vicces helyzetekkel, aranyos szereplőkkel, és én végig azon morfondíroztam, hogy miért nincs a kisfiúnak ebédje. A film utolsó részében kiderül, és ez az amiért elkészült ez a film is. Az üzenet, amit hordoz, szíven ütött.
    Utoljára ilyen nagyon ütős, és társadalmi szempontból „tabu” témáról és kisgyerekekről szóló filmet Aamir Khantól láttam, a Taare Zameen Part.
    (Személyes megjegyzés: jó volt látni Vidyut Jamwalt, aki szöveg nélküli háttérszereplőként tűnik fel, mint az angol tanárnő (Divya Dutta) vőlegénye, majd férje.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük