Srimanthudu (2015)

Harsha (Mahesh Babu) India egyik leggazdagabb emberének, Ravikantnak (Jagapathi Babu) a fia. De nem áll szándékában átvenni a milliárdos cégbirodalom vezetését, bár arról sincs elképzelése, hogy mihez akar kezdeni. Amikor találkozik Chaaruseelával (Shruti Haasan), a szerelem egészen más irányba sodorja életét, mint arra bárki is számított volna.

Alternatív magyar cím: A gazdag ember

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Koratala Siva

  • Írta: Koratala Siva

  • Szereplők: Mahesh Babu, Shruti Haasan, Rajendra Prasad, Jagapathi Babu, Mukesh Rishi, Vennela Kishore, Subbaraju

2 comments on “Srimanthudu (2015)

  1. A legutóbbi meglepetés-alakítás, az 1:Nenokkadine féle rocksztár, és a csalódást okozó Aagadu-féle zsaruszerep után ismét egy olyan karaktert formál meg Mahesh Babu ami szokatlan az eddigiektől, mégis valamennyire hasonlít a régebbiekre. Egy milliárdos üzletember fiú-örökösének lenni nem túl nagy kihívás, de ez a film az útkeresésről szól, arról, hogy nem muszáj a szülők által kitaposott útra lépni, le lehet térni az ösvényről és felfedezni valami újat. Itt éppenséggel a gyökereket. A film erősen reflektál arra, hogy Mahesh (aki Tamil Nadu fővárosában, Chennaiban született, és Andhra Prades fővárosában Hyderabadban él) visszatalált a gyökereihez, amikor 2015-ben örökbe fogadta édesapja, a filmes szupersztár Krishna szülőfaluját, a mindössze 3306 fő által lakott Burripalemet. Azóta a falu nagy változásokon ment keresztül, a filmsztár segédkezett a csatornázási munkálatok elkezdésében és a helyi egészségügyi ellátás megszervezésében. További célja még a tiszta ivóvíz, a teljes csatornázás és az utak kijavítása. A film ugyanezt mutatja be, kicsit elnagyoltan, kicsit filmszerűen, de feltételezem Mahesh abban reménykedik, hogy mások is követik a példáját, és örökbe fogadnak egy-egy leszakadófélben lévő területet és felvirágoztatják. Mahesh anyagilag megengedheti ezt magának, de nem ő az egyetlen Indiában, akinek elég mély a pénztárcája, hogy ilyen formában segítsen.
    A filmről annyit, hogy inkább csak dialógokra épít, van egy-két probléma, amelyet néha közelharccal és csetepatéval oldanak meg (a népszerűség megköveteli az akciójeleneteket), új arcokat nem mutat be, de a régiek közül sokan megjelennek, Mahesh partnere Shruti Haasan (szintén egy nagy filmsztár lánya) pedig teljes mértékben kiegészíti Mahesh játékát. A zenei betétek közül két dal önállóan is megállja a helyét, de a többinek sem kell szégyenkeznie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük