The Pink Panther 2 – A rózsaszín párduc 2 (2009)

Különös rablássorozat veszi kezdetét, sorra tűnnek el a világ legismertebb és legértékesebb műkincsei, köztük a Rózsaszín Párduc gyémánt. Más a legokosabb zsaruhoz vagy a legjobb titkos ügynökhöz fordulna segítségért, ám Dreyfus főfelügyelő jól tudja, itt csak egyvalaki segíthet. Lehet, hogy Clouseau felügyelő ügyefogyott és ahová lép, ott fű nem terem, ám valahogy mindig sikerre viszi a nyomozást. Így aztán Clouseau a segédje, valamint udvarlásának esetlen tárgya társaságában csatlakozik a nemzetközi rendőrcsapathoz, hogy megpróbálja kézre keríteni a zseniális tolvajt.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Harald Zwart

  • Írta: Scott Neustadter, Michael H. Weber

  • Szereplők: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia, Alfred Molina, Yuki Matsuzaki, Aishwarya Rai Bachchan, John Cleese, Lily Tomlin, Jeremy Irons, Johnny Hallyday, Geoffrey Palmer, Philip Goodwin, Armel Bellec, Jack Metzger

3 comments on “The Pink Panther 2 – A rózsaszín párduc 2 (2009)

  1. Azt hiszem nem láttam a Peter Sellers féle Rózsaszín Párduc szériából egy részt sem, és Steve Martintól is ezt az egyet néztem meg, de gondolom az összes hasonló metódusra épül. Clouseau felügyelő briliáns, és zseniális ügyefogyottsága a film végére mindig kifizetődik, és bár ezalatt leamortizálja a fél világot, mégis bilincset rak az ellenre, vagy lefüleli a gaztevőt, akiről a film egésze alatt senki sem gondolná, hogy ő az. Bár éppen ennél a mozinál egy kicsit sántít a sztori, mert nekem már a film elején feltűnt, hogy mit keres a Szupercsapatban egy oda meg nem hívott személy. És mivel krimiről van szó, azt hiszem, már így is túl sokat árultam el.
    Steve Martin nekem nagy kedvencem, néha kikacsint a hagyományosan ripacs amerikai komikus szerepköréből, és egészen üdítő helyzetkomikumokat tud összerittyenteni, nagy kedvencem tőle az L. A. Story – Az őrült város című filmje, Harris K. Telemacher televíziós időjárásjelentő szerepe frenetikusra sikerült, akárhányszor nézem meg, mindig vinnyogok tőle.
    A film impozáns sztárparádét vonultat fel, ennek ellenére nekem volt egy kis másodosztályú érzetem, hiába a nagy nevek (Jean Reno, Emily Mortimer, Andy García, Alfred Molina, John Cleese, Lily Tomlin, sőt Jeremy Irons!), valahogy egészen sekélyesnek tűnt a sztori. Aishwarya Rai Bachchan nem okozott csalódást ebben a sztárcsokorban, igazság szerint nem volt annyira sótlan, mint a többiek, de nem is tűnt ki a játékával. Persze erről a karaktere tehet, az egész forgatókönyv nekem valahogy olyan összecsapottnak tűnt.
    Vannak benne nagyon vicces részek, egyszer mindenképpen meg lehet nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük