CityLights – A város fényei (2014)

Deepak Singh Rádzsasztánban él az őt feltétel nélkül támogató feleségével és kicsi leányával szegénység és kétségbeesések közepette, ám soha fel nem adva a reményt. Amikor sorsa olyan rosszra fordul, hogy nem képes visszafizetni a pénzt hitelezőinek, melyet boltja fenntartásáért kért kölcsön családjával együtt Mumbai nagyvárosába költözik. Ebben az ismeretlen világban egyetlen reménye egy barátja, Omkara, akinek felkutatásért a kétségbeesett férfi mindent elkövet.
A rideg nagyvárosban azonban Deepak ártatlan és őszinte természete révén könnyen csalások és átverések áldozatává válik, miközben saját főnökei olyan helyzetbe kényszerítik, mely tisztességét is próbára teszi.

IMDB

  • Rendezte: Hansal Mehta

  • Írta: Sean Ellis, Ritesh Shah

  • Szereplők: Rajkummar Rao, Mallhar Goenka, Manav Kaul, Patralekhaa, Vinod Rawat, Khushboo Upadhyay

3 comments on “CityLights – A város fényei (2014)

  1. Én sajnos nem tudtam megnézni ezt a filmet, pedig nagyon kíváncsi lettem volna rá.

    1. Sajnos az elkészült felirat nem publikus, mi nem kaptuk meg a készítőtől. Egyetlen alkalommal vetítették le 2017 szeptemberében a budapesti MahaRana étteremben.

  2. A MahaRanában néztem meg, különleges vetítési alkalommal. A film felirata nem publikus, amin nem is csodálkozom. A film kissé élvezhetetlen volt a benne hemzsegő helyesírási hibáktól. Remélem egyszer valaki rászánja magát, és megcsinálja rendesen. A Bollywood Filmklub idején mindig kicsit rapszodikusan nézem a filmeket (persze a legtöbbször azért így, mert később is van lehetőségem bepótolni az elmulasztott részeket), ki-be járkálok, beszélgetek, eszem-iszom stb. Ezúttal nem is bántam, hogy lemaradtam néhány jelenetről, mert a film meglehetősen nyomasztó társadalmi körképet festett fel, és akkor éppen nem volt hangulatom hozzá. Egy valamit azonban azonnal észrevettem, Rajkummar Rao valami hihetetlen alakítást nyújtott a csendes, magának való, örökösen megalázott kisember szerepében, aki cseppnyi családjáért bármire képes. De tényleg, bármire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük