Raabta (2017)

2017-ben Shiv (Sushant Singh Rajput), a bohém, javíthatatlan nőcsábász bankár Budapestre költözik, ahol ugyanúgy folytatja kalandor életét, ahogy addig is. Mikor összegabalyodik a csokoládéárus indiai lánnyal, Sairával (Kriti Sanon), egy cseppet sem habozik kihasználni a kedvező lehetőséget. A lány az egyéjszakás kaland után rögvest szakít vele, hiszen barátja van, de képtelenek egymás vonzásából kikeveredni, kapcsolatuk egyre szorosabb lesz. Ekkor derül ki, hogy a lányt régóta rémálmok gyötrik, melyek előző életére mutatnak vissza.

Alternatív magyar cím: Kapcsolat

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Dinesh Vijan

  • Írta: Siddharth-Garima

  • Szereplők: Sushant Singh Rajput, Kriti Sanon, Jim Sarbh, Varun Sharma, Satendra Bagasi, Navdeep Tomar, Rahul Kohli, Karan Singh Chhabra, Suneel Sinha, Rajkummar Rao

3 comments on “Raabta (2017)

  1. Nos, megnéztem a filmet, és bevallom becsülettel, hogy nekem tetszett. Dramaturgiai szempontból hótmindegy volt, hogy a két főhős hol van 800 év múlva, gondolom a lényeg az volt, hogy a sorsát-végzetét senki sem kerülheti el, mindegy hol vannak a világban, találkozniuk kell. Az egy más kérdés, hogy egyikőjük sem volt tisztában az elrendeltetéssel, szegény férfi főhős a film legutolsó képkockáján is meg volt győződve arról, hogy ‘anyu’ teljesen bolond, de ez szintén mellékes. Az, hogy ez a helyszín véletlenül Budapest lett, az nekünk jó szerencse, no, meg itt egy kicsit ‘szabadosabban’ viselkedhetett a szerelmespárunk, Indiában meglincselték volna őket ezért az életvitelért. Kriti Sanon aranyos volt, meg cuki, de aki teljes mértékben levett a lábamról, az Sushant Singh Rajput. Elképesztő metamorfózison ment keresztül, a bohém és szoknyavadász bankár szerepéből egy füst alatt szófukar és kőmerev arcú harcos lett, még a hangja és hanglejtése is teljesen megváltozott. Miatta mindenképpen érdemes megnézni. Többen panaszolták, hogy a film eleje nehézkes és túl hosszú, lassan indul be a sztori, szerintem is meg lehetett volna kicsit vágni, akkor is bele tudtuk volna képzelni magunkat a helyükbe. Ennek ellenére tecc’.
    Persze volt egy jelenet, amin nem akkor gondolkodtam el, amikor zajlott, hanem a film végén:

    SPOILER!:

    Hidima a boszorkány megjósolja Sairának, hogy megtörténik vele minden, ugyanúgy, ami már egyszer megtörtént vele (nem mondja ki, hogy 800 évvel ezelőtt), és rajta múlik, hogy megváltoztatja-e. Nos, ezzel szemben a film végén a csajszi pontosan ugyanazt tette, mint egykor, aki megváltoztatta a történetet, valójában a fiú volt, aki vitt egy csavart az eseményekbe, teljesen ösztönösen. Na, ez a dramaturgiai nonszensz nem kellett volna a filmbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük