Aa Ab Laut Chalen (1999)

Rohan, a diplomás munkanélküli Indiában él, özvegy édesanyjával és nagyapjával. Apja, Balraj egy buszbalesetben halt meg, amikor Amerikába indult, családját elhagyva, hogy gazdag ember legyen. Rohan gyerekkori barátja hazalátogat Amerikából, ahol saját hotelt működtet. Ezek után Rohan is elmegy Amerikába, hogy szerencsét próbáljon. Megérkezése után rájön, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, és nagy szerencséje van, hogy Sardar és Iqbal menedéket nyújt neki. Rohan taxisofőr lesz, és első napján egy szintén bajba kerülő indiai lányt, Pooját menti meg, hazaviszi a kolóniába. Pooja beleszeret Rohanba, de Rohan elhagyja egy gazdag lány miatt, remélve, ha elveszi feleségül, akkor megkapja a Zöld Kártyát. De nem minden arany, ami fénylik.

Alternatív magyar cím:  Gyere, menjünk vissza! 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rishi Kapoor

  • Írta: Sachin Bhowmick, Rumi Jaffery

  • Szereplők: Rajesh Khanna, Akshaye Khanna, Aishwarya Rai Bachchan, Suman Ranganathan, Navin Nischol, Kader Khan, Paresh Rawal, Satish Kaushik, Jaspal Bhatti, Vivek Vaswani, Himani Shivpuri, Alok Nath, Moushumi Chatterjee, Jatin Sial, Aditya Hitkari

2 comments on “Aa Ab Laut Chalen (1999)

  1. Végtelenül bűbájos és aranyos film volt. A leggyengébb láncszem mondjuk éppen a főszereplő Akshaye Khanna (Rohan Khanna), aki a film során kétszer is köpönyeget vált, és úgy forog, mint a szélkakas. Ezzel nem is lenne baj, csak éppen nem hihető a jellemfejlődés. Először udvarias, jól nevelt, családszerető indiai fiú, majd pénzéhes, a vagyonért mindenre kész helyezkedő, aztán megint udvarias, jól nevelt, családszerető fiú. Izgalmas feladat lett volna, SRK valszeg megoldotta volna, de Aksaye Khannának beletört a bicskája. Pedig sok segítséget kapott. No nem Aishwarya Raitól (Pooja Walia), mert ő végig ugyanaz az szerény, hagyományokhoz hű indiai lány maradt, és ezen nem kellett változtatnia, hanem több mellékszereplő; Kader Khan (Sader), aki pakisztáni ugyan, de ő az aki elsőnek segítséget nyújt a fiúnak, legjobb barátja Jaspal Bhatti (Iqbal) a folyton mérges szikh, és a hétköznap rendőr, hétvégén pap Paresh Rawal (PC Jack Patel/Jaishvani), mind oltári jól szerepeltek. Érdekesség amúgy, hogy Akshay apját Balraaj Khannát Rajesh Khanna játszotta, és először azt hittem, hogy apa-fia, de aztán kiderítettem, hogy Akshaye apja Vinod Khanna, akit én nagyon szeretek, mert nagyon jó karakterszínész. (Tanulhatna az apjától, hm).
    De azért nagyon jó film volt, és nekem nagyon tetszett. Pedig nem történt benne semmi egetrengető, mégis…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük