A Mighty Heart – Hatalmas szív (2007)

2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel, a Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetője a cipőbombás Richard Reid sztoriján dolgozott. A szálak Karacsiba vezettek, ahol egy összekötő azt ígérte, elvezeti Pearlt egy nehezen megközelíthető informátorhoz. Danny elindult a találkozóra, és azt mondta Mariane-nak, hogy lehet, hogy későn ér haza vacsorára. Soha nem tért vissza.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=G7EDc354h1k[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Michael Winterbottom

  • Írta: John Orloff, Mariane Pearl

  • Szereplők: Dan Futterman, Angelina Jolie, Archie Panjabi, Mohammed Afzal, Mushtaq Khan, Daud Khan, Telal Saeed, Arif Khan, Tipu Taheer, Amit Dhawan, Saira Nasir Khan, Aliya Khan, Sarah Mone, Bushra Parwani, Zafar Karachiwala, Irrfan Khan

3 comments on “A Mighty Heart – Hatalmas szív (2007)

  1. Nagyon régen láttam ezt a filmet, a mostani feltöltést nem is néztem meg, mert annyira lélekfacsaró, és olyan reménytelen hajszáról szól, aminek mindenki tudja a végét. A film Mariane Pearl életének azt a részét mutatja be, amikor fájdalmas ténnyel kell megküzdenie, miszerint férjét – a Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetőjét, aki az iszlám hadászattal kapcsolatosan végzett kutatásokat -, 2002-ben Pakisztánban elrabolták és meggyilkolták. Daniel 2002. január 23-án beült egy taxiba, onnantól nem látták élve; testét több mint egy hónap után találták meg, tíz darabban. Emlékszem, Angelina Jolie szívügyének tekintette, hogy jól játssza el a szerepet, és tényleg felkavaró volt látni, ahogy a hat hónapos terhes nő, egy vele ellenséges világban hogyan próbál válaszokat találni. (Amikor a Kahaanit néztem, volt is egy kis dejá vu érzésem). Irrfan Khan szerepére nem emlékszem, de Pakisztán helyett a film nagy részét Indiában forgatták, ha esetleg érdekel valakit.

  2. Kedves e – Batta, teljesen jól látod ezt az egész filmet. Egyetlen gondolatom van hozzá: egy 6 hónapos terhes nő miért utazik ilyen veszélyes országba, a férje miért vállalta ezt az egészet? Megérte? Nem mindig azt kell látni amit akarunk, magunkra is gondolni kell és a szeretteinkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük