Apaharan (2005)

A 22-es csapdája indiai módra. Ajay Shastri (Ajay Devgn) világéletében rendőr szeretett volna lenni, hogy oda bekerüljön, nem elég a tökéletes vizsgalap. Kenőpénz nélkül nem megy. Édesapja viszont minden fórumon küzd a korrupció ellen, ha lefizeti a belügyminisztert, bejut az Akadémiára, de tönkreteszi apja becsületes nevét.

Alternatív magyar cím:  Emberrablás

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=SC8G-4y-MP4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Prakash Jha

  • Írta: Prakash Jha

  • Szereplők: Ajay Devgn, Nana Patekar, Bipasha Basu, Ayub Khan, Mohan Agashe, Mukesh Tiwari, Yashpal Sharma, Anup Soni, Chetan Pandit, Akhilendra Mishra, Daya Shankar Pandey, Murli Sharma, Ehsan Khan, Mukul Nag, Radhakrishna Dutta

2 comments on “Apaharan (2005)

  1. Hát, most komolyan elgondolkodtattak. Az egész csapdahelyzet, amibe Ajay Shastri (Ajay Devgn) került, egy ördögi kör. Világéletében rendőr szeretett volna lenni, de lassan kifut a korhatárból. Utolsó esélye a mostani felvételi. Első lesz a vizsgán és a fizikai teszten, mégis kihúzzák a listáról, mert kenőpénz nélkül nem vesznek fel senkit rendőrnek. Apja: Professor Raghuvansh Shastri (Mohan Agashe) viszont a korrupció elleni harc éllovasa. Mit lehet ilyenkor tenni? Ajay megpróbálja a lehetetlent, pénzt kér kölcsön, visszateteti magát a listára. Viszont a belügyminiszter csak akkor hajlandó a listán hagyni, ha apja elhalasztja a sajtótájékoztatót, amit ellene akar tartani. A 22-es csapdája. Fater hajthatatlan, fiú jövője romokban. Ajaynek vissza kell fizetnie a kölcsönt, de nem tudja hogyan. A korrupciós pénz bekerült a rendszerbe, azt ő már soha viszont nem látja.
    És ekkor a fiú, elkeseredettségében, teljesen megváltozik. Sikeres lesz, és híres, sőt inkább hírhedt. És a lejtőn nincs megállás, a mocsok egyre mélyebbre húz, és itt nemcsak a bűnözés, vagy korrupció, hanem a politika ingoványára gondolok.
    Rettenetes egy film. Komolyan. Az alapvető emberi jóságba vetett hitét kérdőjelezi meg az embernek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük