Agent Vinod (2012)

Vinod ügynök kollégáját meggyilkolják, ezért elhatározza, kideríti ki tette. Arra azonban nem számít, hogy az ügy felgöngyölítése az egész világot átszövő, látszólag összefüggéstelen események kereszttüzébe sodorja…

Alternatív magyar cím:  Vinod ügynök 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sriram Raghavan

 • Írta: Sriram Raghavan, Arijit Biswas

 • Szereplők: Kareena Kapoor, Saif Ali Khan, Rajat Kapoor, Gulshan Grover, Adil Hussain, Elena Kazan, Maryam Zakaria, Prem Chopra, Ravi Kishan, Ram Kapoor, Zakir Hussain, Shahbaaz Khan, Malika Haydon, B.P. Singh, Dhritiman Chatterjee

3 comments on “Agent Vinod (2012)

 1. Sajnos azt kell mondjam, ez a legrosszabb indiai film, amit eddig láttam. Saif Ali Khan ennél sokkal többet tud, sokkal többet ér, sokkal többet érdemel.
  A történet indokolatlanul és helyenként teljesen zavarosan volt megtekerve. A szerzők azt gondolták, ettől lesz érdekes és meglepő, de valójában ettől rendszeresen elvesztettem a fonalat, és csak kötelességtudatból néztem végig, hogy meg tudjam írni a véleményemet. A brutalitás dúl a filmben, igazából erre van építve a teljes film. Ugrálnak Ázsia és Európa (na az ha jól emlékszem csak Moszkva által volt érintve) területén, még Afrikába is beköszönünk, de hogy miért volt rá szükség, meg ne kérdezze tőlem senki.
  Felüdülés volt a film végén a stáblista, mert ott végre Saif Ali Khan bohóckodhatott kicsit, és az a zene is kedvemre való volt 🙂
  Zavart az is, hogy a beszédhez képest a hanghatások túlzóan erősek voltak, szabályosan fájt a fülemnek néha.
  Kareena Kapoor sem tudott kibontakozni, jellemábrázolásra egyáltalán nem volt lehetősége. Szuper, hogy kapott egy táncot, néhány plusz kilójával is istenien eljárta, bizonyára sok rajongó örömére.
  Ennyit erről a filmről. Biztosan nem fogom többször megnézni.
  10/3 * csupán, de az is csak a 3 jó zenéért 🙁

 2. Most volt időm, végignéztem az én példányomat. Érdekes párhuzamokat fedeztem fel benne.
  Ek Tha Tiger (bemutató: 2012, aug. 15.) egy RAW (indiai hírszerzés) ügynök, akinek fedőneve Tigris, egy nukleáris bomba után nyomoz, és belefut egy ISI (pakisztáni hírszerzés) ügynökbe. Először megölné, de aztán beleszeret. A Tigrist Salman Khan alakítja, Zoyát Katrina Kaif aki civilben hosszú ideje a barátnője. (Azóta már szakítottak).
  Agent Vinod (2012. márc. 23) egy RAW-ügynök forró helyzetből vágja ki magát Afganisztánban, majd rögvest egy bomba után veti magát, de elkapják (a filmben többször is), és egy csodaszép ISI-ügynök igazságszérummal vallatja ki. Aztán a történet annyira csavaros lesz, hogy többször nem is tudtam követni, ki hol áll, ki az ellenség, ki a barát, de a két ügynök persze egymásba szeret. Agent Vinod szerepében Saif Ali Khan, Iram Parveen Bilalt pedig Kareena Kapoor alakítja, aki a bemutató után fél évvel mint Mrs. Saif Ali Khan mutatkozhatott be. (azóta már gyerekük is született)
  A két film közül nekem az Agent Vinod jobban tetszett, talán mert nem szerelmes film, mint az Ek Tha Thiger. Rengeteg az akció, és nem két csoport tevékenykedik, hanem rengeteg. Legtöbbször csak kapkodtam a fejem. Az akciójelenetek nagyon jól kidolgozottak, és Saif Ali Khan, ha kell tud nagyon vicces is lenni (itt persze nem annyira kellett), de két és fél óra alatt körbejártam Afganisztánt, Oroszországot, Litvániát, Angliát, Szomáliát, Pakisztánt és Indiát (meg azt hiszem egy-két kisebb helyet kifelejtettem). Van benne egy nagyon szépen megkomponált ghazal (Dil Mera Muft Ka), ami alatt Kareena Kapoor kitett magáért, Saif Ali Khan meg nincs annyira túlgyúrva, mint Salman Khan.
  Amúgy egy kicsit eltűnődtem ezen a Saif-gyereken. Kilenc éve vált el a feleségétől (aki 12 évvel volt idősebb nála), úgyhogy már éppen ideje volt újra nősülnie, most meg a tíz évvel fiatalabb Kareenát vette el. Bár Salman meg nem az a nősülős fajta (és már elmúlt ötven), de ő sokkal durvább, 19 évvel idősebb Katrinánál. Fura, hogy Indiában sincs új a nap alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük