Aflatoon (1997)

Raja (Akshay Kumar), egy semmirekellő, aki megpróbál gazdag lenni, ezért személyesíti meg Parimal Chaturvedit, egy iskolai professzort, és tanít a szép, gazdag lányok magániskolájában. Beleszeret a gazdag lányba Poojába (Urmila Matondkar), és el is nyeri a szívét. A baj akkor jön, amikor Pooja apja, Prakash (Anupam Kher) összetéveszti Raját Rockyval (szintén Akshay Kumar), aki Raja hasonmása, egy könyörtelen és gátlástalan bűnöző.

Alternatív magyar cím:  Kóbor 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Guddu Dhanoa

  • Írta: Rumi Jaffery, Robin Henry

  • Szereplők: Akshay Kumar, Urmila Matondkar, Anupam Kher, Shazia Malik, Farida Jalal, Rajesh Joshi, Sonia Sahni, Tiku Talsania, Harish Patel, Nilofar, Subbiraj, Brahmachari

2 comments on “Aflatoon (1997)

  1. Urmila Matondkar. Még nem láttam egy filmben sem, de annyira ismerős volt az arca, hogy utánanéztem. Hát persze! Ő volt az Om Shanti Om vendégsztárparádéjában az a nő, akinek már annyira fel van varrva az arca, hogy teljesen lárvaszerű a mosolya. Ez engem mindig elborzaszt. Miért nem tud egy színésznő szépen megöregedni? Jaya Bachchant sokkal többre becsülöm a ráncaival és a túlsúlyával. Mert az valódi. De ez a nő műanyag. És az volt már 1997-ben is. Perfekt tánctudása van, és jó alakja, de semmi több. Nekem semennyire sem jött be. A film azért érdekelt mégis, mert Akshay Kumar ezért a szerepért a Legjobb Gonosz díját vihette haza. Ami igaz, az igaz. Rocky szerepében valami újat vitt a műfajba, mint egy karmester vezényelte a saját gyilkosságait, szinte művészetté emelte… Persze ő kevéssé gyakorlott a pszichopaták megformálásában, mint SRK vagy John Abraham, de ezúttal nagyon találó alakítás volt. Mellette Raja (a hasonmás) szerepéért nem kapott díjat (mondjuk nincs is olyan, hogy Legjobb Jó), de be kell vallanom, hogy Akshay Kumarnak különösen jól áll a kék szem.
    A sztori a 90-es évekhez méltóan kellően nyakatekert, és persze a személycsere a hasonmások miatt állandóan adott. A dalok annyira nem maradtak meg bennem, de a táncok! Hű! És persze a verekedések. Kumar harcművészeti tudását csak megcsillogtatja, de azt nagyon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük