Army (1996)

Geeta (Sridevi) államügyész, férje Arjun (Shahrukh Khan) az indiai hadsereg őrnagya, bátyja Jailer Raghuvir Singh (Kiran Kumar) pedig a helyi börtön parancsnoka. Arjun húga Gayatri (Neelam Mehra) gátépítő mérnök, és tulajdonképpen ő az, aki rálép Nagraj (Danny Denzongpa) tyúkszemére, amikor gátat akar építeni kiskirályságának területén. Nagraj elrabolja Gayatrit, hogy megölesse, és bár Arjun közbelépésével megmenekül, ami a szeme láttára történik, attól megőrül. Nagrajék szabályosan lemészárolják a bátyját. Geeta hiába küzd a bíróságon, egy bomlott elméjű tanú vallomása alapján nem ítélik el Nagrajt, Geeta ott marad özvegyen, és bosszút esküszik. A tervéhez kapóra jön öt (általa megszöktetett) elítélt, akik valójában nem bűnözők, inkább törvényenkívüli igazságosztók, ezért az ő erejüket saját intelligenciájával összehozva kidolgozza a tervét, hogyan semmisítse meg Nagrajt, és birodalmát.

Alternatív magyar cím: Hadsereg 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Raam Shetty

  • Írta: Anees Bazmee, Sanjeev Dugga

  • Szereplők: Sridevi, Shah Rukh Khan, Harish, Mohnish Bahl, Sudesh Berry, Ronit Roy, Ravi Kishan, Aashif Sheikh, Tinnu Anand, Ashok Saraf, Kanchan, Raymond Singh, Neena Softa, Neelam Mehra, Kiran Kumar, Danny Denzongpa

2 comments on “Army (1996)

  1. Kíváncsi voltam Sridevi visszavonulása előtti szereplésére, mert az English Vinglishben abszolút nyerő (FilmFare-díjas) alakítást nyújtott. Azt kaptam, amit vártam. A 90-es évek Bollywoodja futószalagon gyártotta azokat az akciófilmeket, amelyeket zenével, tánccal és romantikával vastagon megfűszereztek (maszalá-filmek). A fenti film sem lóg ki a sorból.
    A film eleje, a sztori alapján érdekes, valójában inkább tizenkettő egy tucat kategória.
    Az öt elítélt közül egyedül Ronit Roy volt ismerős (Shootout at Wadala, Student of the Year, Udaan, Luck by Chance, Kisna: The Warrior Poet), a többiek játéka az volt, amit vártam. Néhol szabályosan leült a sztori, egy-két helyen meg fogalmam sem volt, hogy a jelenet mi a fenét keres a filmben, de aztán túl tettem magam rajta.
    Sridevi játéka viszont figyelemreméltó, hogy még ebben a filmben is tudott maradandót nyújtani.
    Shahrukh Khan vendégszereplőként remekelt, nem volt sok jelenete, de abba beleadott apait-anyait. Kettejükért érdemes végignézni a filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük