Pink (2016)

Három lány, Minal, Falak és Andrea egy rock-koncerten találkoznak Rajveerrel és barátaival. Úgy döntenek, hogy közösen vacsoráznak a koncert után, ám ezt Rajveer és barátai tévesen értelmezik. Rajveer megpróbálja rákényszeríteni magát Minalra, aki önvédelemből megüti, a fiú azonban gyilkossági kísérletként tálalja a történteket és feljelentést tesz ellene.
A film a jogi csatározást mutatja be, amelyen keresztül a lányok megpróbálják bebizonyítani ártatlanságukat. Eközben a film éles társadalomkritikát fogalmaz meg a kettős mércéről, melyet az indiai nőkkel szemben alkalmaznak.

Alternatív magyar cím: Rózsaszín 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Aniruddha Roy Chowdhury

  • Írta: Aniruddha Roy Chowdhury, Shoojit Sircar, Ritesh Shah

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Taapsee Pannu, Kirti Kulhari, Andrea Tariang, Angad Bedi, Dhritiman Chatterjee, Piyush Mishra, Mamata Shankar

2 comments on “Pink (2016)

  1. Taapsee Pannu fiatal kora ellenére úgy tűnik megtalálta a maga útját. Bár vállalt szerepet komédiákban (Chashme Baddoor) és szerelmi vígjátékban (Mr. Perfect) az igazi erőssége mégis az öntudatos, modern fiatal nő alakja, aki tisztában van magával, keveset beszél, de szótlanul is nagyon hatékony (a Baby című filmben az árnyékkommandó egyetlen női tagjaként mellékszerepben, de nagyon hatásos alakításban mutatta ezt be). Ezúttal egy baráti hármas tagjaként olyan traumával kell megküzdenie amely Indiában mindennapos, és érdekes módon itt Magyarországon is tudnánk mit mesélni erről. Az áldozathibáztatásról van szó. “Minek ment oda? Miért öltözött úgy? Ha egy nő iszik, akkor az kurva…” stb.
    A film történetvezetése nagyon érdekesen épül fel, látjuk a három lányt szótlanul, csendes rémületben, és sokáig ki sem derül, milyen trauma érte őket, mert beszélni sem mernek róla. Mire napokkal később megteszik a feljelentést, addigra az ellenérdekelt fiú-trió már megtette a maga piszkos lépéseit, hogy a lányok egy életre megtanulják a leckét, hol is a helyük. A társadalmi igazságtalanságokat nagyon erősen bemutató filmben Amitabh Bachchan viszi el a pálmát, alakítása ezerszázalékos, először csak csendesen figyel, mint a lányok szomszédja, majd szépen, lassan belefolyik az életükbe, végül az egyetlen biztos pont és támasz lesz a lányok szemében, olyasvalaki, aki tudja mit akar, nem fél határozott lenni, vág az esze, és keményen harcba száll a tárgyalóteremben a kettős mérce bebetonozott rögvalóságával szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük