Businessman (2012)

Amikor Ajay Bhardwaaj (Nassar) rendőrkapitány bejelenti, hogy már nincs alvilági don Mumbaiban, mert a rendőrségnek sikerült megszabadítania a várost az utolsó rettegett maffiózótól is, feltűnik egy újonc, Surya (Mahesh Babu), azzal a szándékkal, hogy átvegye az irányítást.
Hírnevet szerez magának azzal, hogy átírja a gengszterek szabályait, majd saját bandát szervez. Összebarátkozik egy helyi politikussal, Laaluval (Sayaji Shinde) aki bajban van, és felajánlja neki a segítségét. Ezzel védettséget szerez magának. Surya bűnözőket és a gengsztereket toboroz, hogy apránként kicsikarja az emberek pénzét, viszont ebből nagyon sokat visszajuttat valamilyen formában a szegényeknek, ezáltal egyszerre lesz rettegett és népszerű a városban.

Alternatív magyar cím: Üzletember 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Y88ojSDxGqU[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Puri Jagannadh

 • Írta: Puri Jagannadh

 • Szereplők: Mahesh Babu, Kajal Agarwal, Prakash Raj, Ayesha Shiva, Sayaji Shinde, Dharmavarapu Subramanyam, Brahmaji, Raza Murad, Jahangir Khan, Bharath Reddy, Nasser, Aakash, Mahesh Balraj, Shweta Bhardwaj, Rajeev Mehta

3 comments on “Businessman (2012)

 1. Ezeknek a linkeknek különösen örülök, mert az én példányom ritka vacak avi-file, ráégetett lóbetűkkel, pocsék feliratozással, kifütyüléssel, és kitakarással (mindkettő nagyon vicces 2012-ben). Ennek ellenére imádom. Ha meg kellene magyaráznom, hogy miért, akkor passz. A film úgy rossz, ahogy van. A sztori vonalvezetésén kívül minden, a dialógok, a szereplők, a táncok, lenyúlt zenék stb.
  Mahesh Babu, vagy ahogy teluguék mondják: Szupersztár Mahesh annyira szuggesztív jelenség, hogy mindegy mit játszik el. Játszani nem nagyon tud, mégis imádja a kamera. Meg én is. Kajal Agarwal meg pont jó karakter mellé női főszereplőnek, bár elég sokat visítozik, amit annyira azért nem szoktam meg tőle. De lehet, hogy ez a forgatókönyv hibája.

  Mumbaiban játszódik a sztori, rögtön azzal kezdődik, hogy a rendőrfőnök Ajay Bharadwaj (Nasser) kitakarítja a várost, és lefejezi a helyi maffiát. Itt nem lesz több Bhai! (a bhai jelentése: idősebb fiútestvér, de nagyon sok más tartalma is van, itt ugyanaz, mint az olaszoknál a Don, vagyis a maffia feje).
  Még aznap megérkezik Hyderabadból Surya (Mahesh Babu), aki nagyon rövid idő alatt határozottan magához ragadja a hatalmat, köszönhetően ritka gyors kezének, és politikai érzékének. Megszületik Surya Bhai. Ahhoz, hogy a látványos gyarapodást kellően ellensúlyozza elcsábítja a rendőrfőnök lányát Chitrát (Kajal Aggarwal), aki mire rájön, hogy kibe szeretett bele, addigra már nem tud kiszeretni belőle (van ez így).
  Surya azonban nem áll meg félúton, a legnagyobb bűnözők a politikusok, úgyhogy kiterjeszti hatalmát egész Indiára, minden városban saját irodát nyit, és nem mohón, hanem fokozatosan lenyúlja (csak 2 %-ot kér!) a helyi bűnözői körök jövedelmét. Sok kicsi sokra megy alapon, milliárdokkal kezd zsonglőrködni, ezeket a pénzeket pedig a közelgő választások megvásárlására fordítja. Hiszen már a film kezdetén elhatározta: Én akarom irányítani Indiát.
  Úgyhogy a regnáló belügyminiszter Jai Dev (Prakash Raj) nem is sejti, hogy ki az ellenfele, persze a film végén ez is kiderül, hogy Surya nem csinál semmit véletlenül, mindennek oka van.
  Nem mondok nagy titkot, hogy a terve végül valóra válik.
  A zenei betétek nagy része lenyúlás, legismertebb a Pilla Chav, ez ugyanis egy az egyben az olasz partizándal, a Ciao Bella átirata. A táncok Mahesh tánctudására (vagy nemtudására) építenek, amit azért nem értek, mert kifejezetten jó mozgáskultúrája van, a verekedős jelenetek például szuperek.

  1. E-batta mindig elolvasom amit írsz és utána vagy megnézem vagy nem. De azt látom, hogy nagyon jól ismered az indiai társadalmat és a színészeket. A főszereplő nekem is a kedvencem lett…tetszik a színészete és maga a megjelenése is elolvaszt. Csak azon csodálkozom egy ilyen jóképű férfi ,hogy tudott egy átlagon aluli megjelenésű nőt elvenni feleségül. ezt nagyon nem értem…köszönöm az írásaidat, és most megnézem a filmet:)) Ha tudnál ajánlani weboldalakat ahol india történelmével meg tudnék ismerkedni a filmek alapján az nagyon jó lenne…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük