Bunty Aur Babli (2005)

A filmről azt mondhatnánk, hogy Bonnie és Clyde Indiában – de azért még senki ne gondolja, hogy tragikus végű igaz történetet láthat bűnözővé vált indiai szerelmesekről. De nem ám!  Ebben a filmben senki nem öl meg senkit, senki nem kerül börtönbe, senki nem fog sírni a film végén (a nézők közül), és semmi köze a valósághoz. Rakesh (Abhishek Bachchan) szegény, de dolgos kisvárosi családban élő fiú, aki nem akar gürcölni, mint az apja, hanem minél gyorsabban és bármi áron India egyik leggazdagabb emberévé akar válni, ezért családját elhagyva elindul a NAGYVÁROS felé. És ő lesz Bunty. Vimmi (Rani Mukherjee) szintén kisvárosban él, egyetlen vágya, hogy egyszer ő legyen Miss India, nem akar férjhez menni szülei kiszemeltjéhez, ezért megszökik. És belőle lesz Babli. A két fiatal találkozik és egy sor véletlen után Bunty és Babli néven ők lesznek India leghírhedtebb szélhámosai. Mindenkinél gyorsabbak és okosabbak, gátlástalanok és utánozhatatlanok. Persze őket is utoléri a végzetük egy mindenre elszánt nyomozó személyében (Amitabh Bachchan), akinek egyetlen célja az életben, hogy ezt a párost elkapja.

Alternatív magyar cím: Bunty és Babli 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Shaad Ali

  • Írta: Aditya Chopra, Jaideep Sahni

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Rani Mukerji, Abhishek Bachchan, Kiran Juneja, Lilliput, Pratima Kazmi, Prem Chopra, Puneet Issar, Raj Babbar, Rajesh Vivek, Rameshwari, Ranjeet, Ravi Baswani, Sanjay Mishra

2 comments on “Bunty Aur Babli (2005)

  1. A három főszereplő szinte lubickol a neki szánt karakterben, látszik, hogy végig élvezték a forgatást. A stáblistán Amitabh Bachchan narrátorként szerepel, holott főszereplő ő is, méghozzá egy bőrdzsekis, farmernadrágos, kiöregedett hippi külsejű nyomozót (DCP Dashrath Singh) alakít fenomenálisan. Az a jelenet amikor berúg, és elérzékenyülve vallja be ivócimborájának (az általa nem ismert, de évek óta üldözött Buntynak), hogy életében egyszer „egy kicsit” szerelmes volt, én visítottam a nevetéstől.
    Abhishek Bachchan (Rakesh Trivedi/Bunty) és Rani Mukerji (Vimmi Saluja/Babli) pedig teljesen egy hullámhosszon vannak. A film nagy részében a stiklijeik, csalásaik, átveréseik vicces epizódjait láthatjuk, hogyan lesz két elkeseredett, jobbra vágyó fiatalból egy apró „bosszúhadjárat” miatt az ország legjobb és legötletesebb bűnözőpárosa. Persze közben utoléri őket a szerelem is, ami újabb lehetőséget ad arra, hogyan lehet egy kilencedik hónapos terhes nővel újabb stiklit csinálni, s menet közben még a szülést is megoldani (újabb kacagtató jelenet).
    Nem csak a sztori, az alakítások, a számtalan jó kis csalás (amikor eladják a Taj Mahalt, az igazán emlékezetes!), hanem a zene is külön himnuszokra sarkallna, ha költő volnék. Az egyik legjobb zenei albummal rendelkező film, a dalait nem tudom hányszor újrahallgattam, a Shankar-Ehsaan-Loy trió ismét kitett magáért.
    Mindenképpen javaslom megnézni, nekem nagy kedvencem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük