Billa 2 (2012)

David Billa Sri Lanka-i menekült. A polgárháború kitörése után a szigetországból Indiába menekül, és a fegyvercsempészet rettegett donjává válik. Billa először megtapasztalja a menekült táborok brutális rosszul bánnak a menekültekkel. Mivel kivívja egy rendőr, Raghubir Sinha haragját, belekényszerül abba a helyzetbe, hogy részt vegyen egy merényletben ellene. Billa azonban megússza az ügyet. Ezután találkozik néhány maffia-taggal, és itt egy új fejezet kezdődik az életében.

Első rész: Billa (2007)

Telugu változat: Billa (2009)

Hindi eredeti: Don (1978) és Don (2006)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Chakri Toleti

  • Írta: Chakri Toleti,  Eric Felberg

  • Szereplők: Ajith Kumar, Parvathy Omanakuttan, Bruna Abdullah, Sudhanshu Pandey, Vidyut Jammwal, Manoj K. Jayan, Rahman, Krishna Kumar, Sriman, Yog Japee, Sricharan, Rohit Khuranna, Dinesh Lamba, Daniel Kaleb, E. Karthik

4 comments on “Billa 2 (2012)

  1. Sajnos csak fordított sorrendben tudtam megnézni, a Billa magyar feliratára még várnom kell, bár ahogyan olvasom a sztorit, olymindegy, mert a két történetnek semmi köze sincs egymáshoz, annyiban egyeznek meg, hogy Ajith Kumar a főszereplő, és egy maffiózót alakít. A Billáról még annyit érdemes tudni, hogy egy tamil Don-adaptáció, én a telugu változatát láttam Prabhas főszereplésével, mivel az nagyon bejött, valószínűleg ez sem fog csalódást okozni. A Billa 2 nem a folytatása, hanem egy teljesen más sztori. Valamiért nagyon ismerős volt, aztán beugrott, hogy hasonló történetet láttam már, a Sebhelyesarcú (Scarface) ugyanerről szól. Egy teljesen átlagos ember elmenekül szigetország hazájából (ott Kuba, itt Sri Lanka), és új, választott hazájában (ott Amerika, itt India) egy mindenkin átgázoló gengszterfőnök lesz belőle. Ajith Kumar annyiban tér el alteregójától, Al Pacinótól, hogy nem kábszerezi szét az agyát, hanem mindvégig hidegfejű maffiózó marad, aki még akkor is terv szerint öl, amikor már a néző is arra számít, na ennek kicsengettek. Ez az első film, amit láttam tőle, de fel kell vennem a listámra, mint komolyan számításba jöhető színészt, annyira jó a szerepében, hogy egy idő után halvány sejtéseim lehettek arról, talán a való életben is ilyen. Egyáltalán nem viszi túlzásba a színészkedést, minimális az arcjátéka és a gesztuskészlete, éppen ettől lesz félelmetes az alakja. A legkevésbé sem tudom elképzelni róla, hogy ripacskodna, vagy hajlandó lenne erre, lehet, hogy más filmjeiben megteszi, ebben a filmben ez fájt volna. Nincsenek túlzások a filmben, sőt, logikai bakik sem, ami meglepő, végül is tamil filmről lenne szó, képesek rá, de ezúttal mindenki visszafogta magát. Viszont nem találtam egy karaktert sem, akivel azonosulni tudtam volna, ilyen szempontból ugyanolyan volt, mint a Don. A film éppen azért tetszett, mert a mondanivalóját nem tudom átérezni, magamévá tenni, pusztán a szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt, gondolatot ébreszt, de a kérdéseket nem válaszolja meg, és a végén teljesen nyitva hagyja, hogy mi lesz a folytatás. Mert lehet, hogy lesz folytatás? Ki tudja?

  2. Szia! A Khuda haafiz filmjét Vidyut Jammwalnak megtalálom magyar felirattal valahol?

    1. Szia, egyelőre nincs magyar felirat hozzá. Amint bevállalja valaki és elkészül vele, rögtön feltesszük ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük