Billa (2009)

A rendőrfelügyelő a gengsztervezér hasonmását építi be a bandába, hogy a legmagasabb helyről derítse ki az alvilág titkait.

Alternatív magyar cím: Don Billa 

Tamil változat: Billa (2007) és folytatása: Billa 2 (2012)

Hindi eredeti: Don (1978) és Don (2006)

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Meher Ramesh

  • Írta: Javed Akhtar, Salim Khan

  • Szereplők: Prabhas, Anushka Shetty, Hansika Motwani, Namitha, Rahman, Kelly Dorji, Ali, Subbaraju, Supreet, Aditya, Aravind, Krishnamraju, Jayasudha

2 comments on “Billa (2009)

  1. Aki látta a 2006-os Dont, SRK-val a főszerepben, az ne csodálkozzon, mikor elindítja a Billát. Majdnem teljesen egy-az-egyben ugyanaz a film. De csak majdnem. Az alapsztori, a szereplők, a szituációk, a szereplők közötti kapcsolatok, a csavarok a történetben. Mégis más. Mitől? Több kapcsolat másképpen van felfestve, néhány csavart megváltoztattak, pár újat belevittek a sztoriba, és ettől máris megváltozott az egész koncepciója. Ha választanom kellene a két film között, nem tudnék választani. SRK és Farhan Akhtar filmje a maga nemében megújította az indiai akciófilm műfaját, generációs példakép lett. Viszont Tollywood (teluguéknál így hívják a filmgyártást) egén meg ott ragyog Prabhas, akiről el tudom képzelni, hogy szintén nem hagyja magát beskatulyázni, már most is elkönyvelték lázadónak (beceneve: Rebel). Meggyőzően alakítja a hidegvérű gyilkost, aki szemrebbenés nélkül öl, akár a legközelebbi munkatársait is hidegre teszi, de még a barátnőjét is ráveszi, hogy lője főbe magát, ezzel bizonyítva szerelmét. Huh. És ott van Ranga szerepe is (detto Prabhas), aki gondtalan, teli szájjal vigyorgó tolvaj, viszont hamar beletalálja magát az ál-Billa szerepébe. Bár nem nagyon kellett figyelnem, mert ellentétben az az eredeti sztorival, itt nem szükséges hosszan agyalni, hogy most kit látok? Billát, vagy Rangát? Valamiért az alkotók nem tekintették felnőttnek a telugu közönséget, mert közel sem olyan csavaros a szerepcsere, mint a hindi Donban (ahol Farhan Akhtar annyira megkutyulta a sztorit, hogy naptár legyen a talpán aki elsőre kiigazodik rajta).
    Igazság szerint az egész film Prabhas játékára épül, a többiek teljesen másodlagosak, még Anushka Shetty is csak egy jó bőr (annak viszont csúcs!) semmi több.
    A zene nagyon tetszett, fülbemászó és vérpezsdítő, a duci csajokat meg kihagytam volna, tényleg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük