Bhool Bhulaiyaa (2007)

Badri (Manoj Joshi) egy brahmin uralkodói család feje, és a család többi tagja úgy véli, hogy egy szellem kísért az ősi palotában, mégpedig Manjulika, egy bengáli klasszikus táncosnő szelleme. Badri unokaöccse, Siddharth (Shiney Ahuja) és a felesége Avni (Vidya Balan), visszatérnek Amerikából, mert Siddharth-ot beiktatják uralkodónak, és úgy döntenek, hogy az ősi palota lesz az otthonuk. Avni kíváncsiságból kinyitja a lezárt lakrészt, ami után megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Badri egy pap (Vikram Gokhale) segítségét kéri, míg Siddharth Radhát (Ameesha Patel) gyanítja a furcsa események mögött. Ezért meghívja pszichiáter barátját, Dr. Aditya Shrivastavot (Akshay Kumar), hogy próbálja meg kideríteni, mi a probléma Radhával. Aditya megérkezik, és mindenki azt hiszi róla, hogy egy futóbolond, aki simán elmehetne a saját páciensének is, annyira őrült figura, de a látszat csal.

Alternatív magyar cím: Labirintus 

Tamil változat: Chandramukhi (2005)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Priyadarshan

  • Írta: Neeraj Vora, Manisha Korde

  • Szereplők: Akshay Kumar, Vidya Balan, Ameesha Patel, Shiney Ahuja, Paresh Rawal, Rajpal Yadav, Asrani, Vikram Gokhale, Manoj Joshi, Rasika Joshi, Tarina Patel, Vineeth, Kaveri Jha

2 comments on “Bhool Bhulaiyaa (2007)

  1. Már egyszer megpróbáltam végignézni a filmet, de egyszerűen félredobtam, mert nem bírt lekötni. Mostanában viszont Akshay Kumar dübörög nálam ezerrel, úgyhogy elővettem azokat a filmjeit is, amelyeket nem néztem végig, és odakötöztem magam a székhez. Bevallom őszintén a Singh is Kinngtől továbbra is sikítófrászt kapok, és képtelen vagyok felfogni, hogy miért halmozták el díjakkal és jelölésekkel. Szerintem egyedül az Arany Málnát érdemelné meg. Ugyanakkor a Bhool Bhulaiyaa esetében felül kellett bírálnom korábbi álláspontomat. Oké, Akshay Kumar már megint jó sokára jelenik meg (a Namastey Londonban is eltelik 40 perc, meg itt is kb. annyi, mire egyáltalán megjelenik, és előtte még csak említést sem tesznek róla), na de utána teljesen uralja a vásznat/képernyőt. Annyira szuggesztív, hogy a többi színész csak kering körülötte, mint kisbolygók a nap körül.
    Ezúttal egy elmeorvos/pszichiáter az alakítandó figura, no de nem lenne Akshay Kumar, ha nem tenne rá egy lapáttal. Tulajdonképpen simán elmehetne a saját páciensének is, annyira őrült figurát alakít, a sztori meg csak adja alá a lovat.
    Vidya Balant nem annyira csípem, tudom, nagyon jó színésznő, itt ki is élheti magát, de akkor sem kedvelem. Szegény Ameesha Patel meg nem tudott ugyanúgy befutni a bemutatkozásával, mint Hrithik Roshan (együtt kezdték a Kaho Naa… Pyaar Hai-ban, Hrithik tarolt, Ameesha annyira nem), és nem igazán találják meg a jó szerepek. Itt sem tudott olyan nagyon kibontakozni (na, jó, legutóbb a Race 2-ben hatalmasat alakított a butácska asszisztensnő szerepében 😀 ).
    Szóval nem is olyan rossz ez a film, csak hagyni kell kibontakozni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük