Bhoothnath (2008)

Banku, édesanyjával Anjali Sharmával, és világjáró apjával beköltözik a Nath villába, bár az a hír járja róla, hogy kísértet lakja. Kiderül, hogy a szellem nem túl boldog az új lakótársaktól, de arra ő sincsen felkészülve, hogy milyen együtt lakni Bankuval, aki csintalan, pimasz és a végletekig rakoncátlan kisfiú. Mikor végül barátságot kötnek, Banku elhatározza, hogy kideríti, miért ragadt a két világ között a szellem, és segít neki eljutni a túlvilágra.

Alternatív magyar cím: Nath, a szellem 

Második rész: Bhoothnath Returns (2014)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vivek Sharma

  • Írta: Vivek Sharma, Sudhanshu Dube

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Juhi Chawla, Satish Shah, Rajpal Yadav, Priyanshu Chatterjee, Aman Siddiqui, Shah Rukh Khan, Nina Kulkarni, Delnaaz Irani, Aashish Chaudhary, Nauheed Cyrusi, Shaana Diya, Tejas Are, Shashi Kiran, Preeti Koppikar

3 comments on “Bhoothnath (2008)

  1. Amikor egy különösen rosszul sikerült indiai alkotást szenvedtem végig, gyorsan keresnem kellett egy felüdülést jelentő filmet, akkor akadt a kezembe ez a mozi és hál istennek nem választottam rosszul. Családi film, de bárki megnézheti, mert bűbájosan lett megcsinálva. Egyértelműen Amitabh Bachchan jutalomjátéka, rettentően mulatságos, ahogy szellemként próbál megfelelni a frissen beköltözött család rosszcsont fiacskájának, Amannak (Aman Siddiqui nagyon tehetséges gyerekszínész, és méltó partnere a filmben), de valójában ő húzza a rövidebbet. A család fejét Shahrukh Khan vendégszerepli, túl sokat nincs jelen, és akkor sem csinál semmit, nem erőlteti meg magát, mégis hihetően hozza az óceánokat járó apukát. Ezzel szemben Juhi Chawla az anya, Anjali szerepében ott van a topon (főleg, miután egy rettentően csintalan kisfiút kell csaknem egyedül nevelni, és mit mondjak, elég jól bírja a gyűrődést), nagyon tetszett az alakítása. A mellékszereplőkre nem lehet panaszom, az igazgatót játszó Satish Shah-t már láttam a Main Hoo Na-ban (ott a köpködő fizikatanárt alakította), és a ház iszákos mindenesét, Anthonyt alakító Rajpal Yadavnak is van egy rettentően vicces jelenete. Szóval istenien szórakoztam a filmen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük