Dabangg (2010)

Chulbul Pandey (Salman Khan) rendőrtiszt, de nem abból a szokásos, tisztességes fajtából. Chulbul ugyanis olyan, mint Piszkos Harry, vagy talán még rosszabb. Kőkemény, nem ismer félelmet, állandóan bunyókba keveredik, ráadásul még korrupt is. A törvény betartását igen sajátosan értelmezi, tulajdonképp velejéig romlott, de egy gyönyörű nő szerelme talán még az ő jéghideg szívét is megolvaszthatja.

Alternatív magyar cím: Kemény legény 

Második rész: Dabangg 2 (2012)

Harmadik rész: Dabangg 3 (2019)

Telugu változat: Gabbar Singh (2012)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=a71NmfD8GeQ[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Abhinav Kashyap

  • Írta: Dilip Shuklaand, Abhinav Kashyap

  • Szereplők: Salman Khan, Sonakshi Sinha, Vinod Khanna, Dimple Kapadia, Arbaaz Khan, Om Puri, Anupam Kher, Sonu Sood, Tinnu Anand, Mahesh Manjrekar, Murli Sharma, Malaika Arora, Mahie Gill, Feroz Abbasi, Mahesh Ahuja

3 comments on “Dabangg (2010)

  1. A Wanted miatt néztem meg, ez még durvább volt,, viszont nem tetszett annyira (itt nem voltak jók és rosszak, csak rosszak és még rosszabbak)
    Egyelőre a Wanted vezet a tetszési indexemben.
    Az is igaz, hogy Salman Khan egy magasabb szintre emelte a rosszfiúvagyok-imázst, míg a Wantedben rosszfiút játszott, akiről kiderül a végén, hogy beépített zsaru, ebben a filmben zsarut alakít, aki viccesen korrupt és a zsarolásig vakmerő, aranyszíve és ragadós keze van. Volt némi ellenérzésem az iránt, hogy a filmkészítők vonzóvá tettek egy olyan élethelyzetet (a korrupciót), amilyen az indiaiak életét nap mint nap megnyomorítja. Aztán beszippantott az akciójelenetek tömege, Chulbul Pandey szarkazmusa és Sonakshi Sinha debütáló szerepében a szótlan, de bűbájos lány megformálása. Vinod Khanna pedig egyszerre volt kemény és igazságtalan, ugyanakkor egy végtelenül becsületes ember, aki kénytelen mostohafia döntései előtt meghajolni. Dimple Kapadia pedig egy számára szokatlan szerepkörrel is megbirkózott, egyszerű falusi asszony, aki kiszolgálja az urát és próbál mindkét gyerekének megfelelni. Kár, hogy keveset volt jelen a vásznon. Sonu Sood túl sokat játszik gonosz karaktert, valahogy én sokkal jobban csípem amikor pozitív szerepet alakít, mert olyankor annyira más lesz a habitusa, gonoszként valahogy mindig egydimenziósnak tűnik.

    1. Kedves e-batta Salman Khan filmjeit eddig meg se néztem állandóan a hülyeség komolytalan szerepek..nem szeretem..Mivel írtad,most elég komoly rászántam magam,hogy megnézzem…ez szerintem ezerszer sokkal jobban áll neki,mint az a sok hülye szerep.. alakja játéka,sokkal de sokkal,mérföldekre jobb,nekem ez a Salman nagyon tetszik !!! Elsőt megnéztem ha már itt a link nézem a többit is izgatottan várom… köszönöm a beírásod!! Különben lemaradtam volna róla:))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük