Dil To Pagal Hai – Bolond a szív (1997)

Rahul sikeres színész-rendező, aki látványos zenés-táncos darabokat állít színpadra. Legjobb barátja darabjai vezető színésznője, Nisha, aki titokban szerelmes Rahulba, ám a fiú nem viszonozza érzelmeit és nem is hisz a szerelemben. Egy nap Nisha próba közben megsérül, ezért Rahul kénytelen új színésznőt keresni következő darabja főszerepére, és ez teljesen megváltoztatja a társulat és kettejük életét.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Hd2GHab-tjo[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Yash Chopra

 • Írta: Yash Chopra, Tanuja Chandra

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit, Karisma Kapoor, Akshay Kumar, Murad Ali, Hemlata Deepak, Aruna Irani, Farida Jalal, Suresh Menon, Tanya Mukherjee, Balvinder Singh Suri, Rajesh Tandon, Shruti Ultaf, Priya Varma, Shivani Vazir

3 comments on “Dil To Pagal Hai – Bolond a szív (1997)

 1. A modernizálódó indiai filmgyártás szinte első darabja ez, modern tánccal, fiatalokkal, és párkapcsolati problémákkal. Ugyanakkor még nagyon nem lépi át a határokat (márcsak azért sem, mert ez is Raj Chopra-film), és a történetvezetés tabukat egyáltalán nem dönget.
  Élvezetes lett volna a film, ha a felvétel minősége nem annyira pocsék, de sajnos néhol egyáltalán semmit se láttam, annyira életlen volt a kép. A hang minőségéről meg inkább nem beszélnék.
  Madhuri Dixit az egyik legképzettebb kathak táncos, ez nyilvánvaló, Shah Rukh Khan meg sose fog tudni rendesen megtanulni táncolni, de az igyekezet minden esetben dicséretre méltó. Ami viszont meglepett, hogy Karisma Kapoor mennyire jól táncol. Eddig a Fizában láttam csak, ott nem kellett táncolnia. 1991 és 2006 között uralta a filmvásznat, aztán átengedte a terepet húgának Kareenának, ő meg visszavonult (úgy látom, hogy néha-néha még elvállal cameo-szerepeket).
  Akshay Kumar vendégszereplőként felüdülés volt, de elmehetett volna fodrászhoz, mert a sűrű haja alatt alig ismertem fel.

  Azt hiszem az egyszer megnézett kategóriába tartozik, mert nekem semmi pluszt nem adott.

 2. jo kis film.. Bár Balikah Vadhu cimu sorozatott is leforditanak magyar felirattal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük