Dil Se.. – Szívből, igazán (1998)

A romantikus szerelmi dráma komoly társadalmi problémát is érint: az All India rádió riportere egy lány miatt a kashmiri terroristák akciójának közepébe csöppen, akik India függetlenségének 50. évfordulóján akarnak robbantani.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Mani Ratnam

 • Írta: Mani Ratnam, Sujatha

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Manisha Koirala, Preity Zinta, Raghuvir Yadav, Sabyasachi Chakraborty, Piyush Mishra, Krishnakant, Aditya Srivastava, Ken Philip, Sanjay Mishra, Mita Vasisht, Arundhati Rao, Malaika Arora, Gautam Bora, Manjit Bawa

2 comments on “Dil Se.. – Szívből, igazán (1998)

 1. Rettenetesen pocsék verzióban láttam, mini a kép, laptopon nézni is szörnyű volt. Viszont a vonatos dallal kezd, ami elképesztően jól sikerült, a dal is, és a koreográfia is (nem véletlen: Farah Khan), a felvétel pedig lenyűgöző, nem akármiért hivatkoznak rá későbbi filmekben.
  Amilyen vidáman indul, annyira durva lesz rövidesen a film. Mani Ratnamtól nem is vártam mást, mint a nyers valóságot (Kannathil Muthamittal, Yuva, Guru, Raavan/Raavanan) ha néha-néha szelídebb vizekre evez, ott is inkább az igazat mutatja meg (Saathiya), mint a selyemszáriba csomagolt álomvilágot.
  Továbbra sem bírom felfogni a terroristák indokait, akkor sem, ha érveik nyomósak. Emiatt aztán az ilyen típusú filmek nálam mindig értetlenséget szülnek, és persze nyugtalanságot.
  Manisha Koirala viszont elképesztően jól játszott, még Shah Rukh Khannál is jobban.
  Preity Zinta pedig nagyon sokára bukkan fel a filmben, de ő is nagyon jól játszott.
  És ha lett volna pálinkásüveg a közelben, tényleg jól meghúztam volna!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük