Drishyam – Látszat (2015)

Vijay Salgaonkar egy kábeltévé-szolgáltató vezetője, aki a családi fészek nyugalma helyett gyakran még az éjszakát is videózással tölti a munkahelyén. Egy napon nagyobbik lányát kompromittáló képekkel kezdi zsarolni egy tinédzser, aki azonban egy szerencsétlen kimenetelű összetűzésben életét veszti. Az iskolai végzettséggel nem rendelkező, ám annál több hétköznapi rafinériával és filmekből ellesett trükkel felvértezett Vijay briliáns tervet eszel ki, hogy családjának alibit igazoljon. Azzal azonban egyikük sem számol, hogy az áldozat anyja nem más, mint egy mindenre elszánt rendőrfelügyelő. Könyörtelen macska-egér játék veszi kezdetét, amelyben a törvény emberei is egyre kevésbé tartják be a szabályokat.
Az azonos című, 2013-as malajálam nyelvű film sokadik feldolgozása egyszerre a bűn és bűnhődés témája körül forgó, lebilincselő moralitásjáték, valamint az utolsó pillanatig meglepetéseket tartogató, csavaros thriller.

Második rész: Drishyam 2 (2022)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ODhU_DCVXEI[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Nishikant Kamat

 • Írta: Jeethu Joseph, Upendra Sidhaye

 • Szereplők: Ajay Devgn, Shriya Saran, Tabu, Ishita Dutta, Himanshu Joshi, Rajat Kapoor, Prathamesh Parab, Kamlesh Sawant

7 comments on “Drishyam – Látszat (2015)

 1. Szuper!!!! Feszes, izgalmas, érdekfeszítő, és nagyon fontos morális kérdéseket vet föl. Meddig mehet el egy ember, hogy megvédje a családját?? Ajay Devgn nagyszerű volt, de Tabu még inkább!
  Mivel krimi, nem árulnék el semmit a történetből, de pár kérdés motoszkál a fejemben. Ajay Devgn a legtöbb tudást az általa nézett filmekből szerezte (mivel mindössze négy osztályt végzett). Aki látott már indiai filmet, tudja, hogy nem a korrekt információikról híresek, a legtöbbször még olyan elemi szabályokat is áthágnak, mint a fizika törvényei. Szóval azért itt egy kicsit megbicsaklott a gondolatmenetem. Ennek ellenére csillagos ötös!

 2. Sziasztok. A 2013-as, eredeti verzióhoz nem tudtok véletlenül magyar feliratot? Ez a feldolgozás is rajta van az IMDb top250-en és most a napokban bekerült az eredeti is, így mindenképpen „meg kellene néznem” 🙂

  Valamint mivel annak nincs adatlapja, így egyúttal itt érdeklődnék a 2018-as Ratsasan című filmről is, ami szintén a napokban került fel a fenti listára, mert elérte a szükséges 25 000 szavazatot. Ahhoz nem terveztek véletlenül feliratot készíteni és feltölteni ide? Sajnos nem található meg sehol :/ Végtelenül hálás lennék és biztos jó film az is, tekintettel arra, hogy a 162. helyen debütált, jelenleg pedig a 180. pozícióban található 🙂

  1. Szia, csak azoknak a filmeknek van itt adatlapja a hundián, amelyekhez készült magyar változat (felirat, szinkron, vagy mindkettő). Az eredeti malayalam Drishyam (Mohanlal zseniális alakításában) filmhez nem készült felirat, és malayalam filmekhez alig készül. Az hiszem a 2011-es Urumi az egyetlen malayalam film a hundián (sajnos). Megkérdezem a feliratozók kordinátorát erről is, meg a Ratsasanról is, de nem ígérhetek semmit.

 3. 2022 november 18 mutatják be indiában a film második részét ! Nagyon várom !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük