Drona (2008)

Van egy család, amely az ősidők óta arra hivatott, hogy megvédje a világot, és őrizze, amit rábíztak az idők kezdetétől. Nem szuperhősök, inkább félistenek. Olyan tulajdonságokkal, amelyeket génjeikben hordoznak, s adnak tovább leszármazottaiknak. Drona (Abhishek Bachchan) kicsiny gyermek, mikor apja meghal egy démonnal (Kay Kay Menon) való harc közben, ezért anyja (Jaya Bhaduri) elküldi magától messze, az emberek közé, hogy biztonságban tudhassa. A kisfiú szeretet nélkül nő fel, minden vigasza a hozzá sűrűn berepkedő kék színű virágszirmok, amelyek enyhítik bánatát. Nem tudja, hogy ki ő. Azt sem, hogy a szirmok apja sírjáról származnak. De ahogy csordogál a történet, kiderül, hogy a körülötte élő emberek elsődleges feladata őt megvédeni a démontól, aki azóta is őt keresi, mert meg kell szereznie azt, amit őriz. Ezen emberek egyike Sonia (Priyanka Chopra) is, aki testőr apjától mindössze egyetlen örökséget kapott: bármi áron védje meg Dronát.

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Goldie Behl

  • Írta: Goldie Behl, Jaydeep Sarkar 

  • Szereplők: Abhishek Bachchan, Jaya Bhaduri, Priyanka Chopra, Kay Kay Menon, Jayshree Arora, Veer Arya, Tatána Fischerová, Gaurav Gupta, Vinay Jain, Karan Mehra, Akhilendra Mishra, Navneet Nishan, Conan Stevens

2 comments on “Drona (2008)

  1. A sztori nem szájbarágós, de elég egyértelmű.
    A fenti szinopszisban említett fiú (aki nem is sejti, hogy ő Drona) felnőttként összetalálkozik a démonnal, aki az emberek között egy neves illuzionista bőrében tetszeleg, és a találkozás egyúttal végzetes is. Ráébred erejére, de amikor a rejtvényfejtés végén (hiszen nem tudja hol őrzi, csak azt, hogy ő a kulcs, ezért elindul Soniával megkeresni) csaknem a világ pusztulását okozza.
    Szerintem nagyon jól megcsinált fantasy film, ami erősen támaszkodik a Rámájana hitvilágára. Néhol szürreális, máskor meseszerű, van amikor erősen sántít a logikai vonal, de akkor is tisztes iparos munka.
    Jaya Bachchan játékával meg különösen meg voltam elégedve, ha szenvedő anyát kell alakítani, akkor ő a tökéletes választás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük