Divya Shakti (1993)

Egy idealista újságíró Prashant Varma (Ajay Devgan) belefáradt abba, hogy tanúja legyen a bűnözésnek, igazságtalanságnak, és a rendőrségi korrupciónak a városában. Az újságíró úgy dönt, hogy hadat üzen a pszichotikus, magát királynak képzelő Tau „Maffia Don” (Amrish Puri) ellen. Nagy árat kell fizetnie azért, hogy igazságosztó szerepben megy egyenesen a kétszínű Tau és cimborái sötét világába, ahol halál és pusztítás követi a háborús utat.

Alternatív magyar cím: Isteni erő 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=X2xiUzudxKE[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sameer Malkan

 • Írta: Sameer Malkan, Dilip Shukla

 • Szereplők: Ajay Devgn, Raveena Tandon, Satyendra Kapoor, Shafi Inamdar, Alok Nath, Natasha Sinha, Anjan Srivastav, Dinesh Hingoo, Abhimanyu, Deep Dhillon, Pankaj Berry, Amrish Puri, Manohar Singh, Shakti Kapoor, Shagufta Ali

2 comments on “Divya Shakti (1993)

 1. Idétlen forgatókönyv, kicsit sem félelmetes főgonoszok, logikátlan cselekmény (pl. a főgengszter legrégebbi samesza hirtelen jó útra tér, és persze egy telefonfülkéből felhívja a rendőrséget, eztatésztát!)
  Raveena Tandon: sekélyes és üres szépség, idétlen ruhákban, amik cseppet sem állnak jól neki, s aki még szépen csillogni sem tud a vásznon, nem csoda, hogy akkoriban Karishma Kapoor a kisujjával lesöpörte. (Egyetlen valamire való alakítására emlékszem, a Khiladiyon Ka Khiladi, de valószínűleg azért, mert éppen akkor folytatott viharos viszonyt az abban főszereplő Akshay Kumarral.) Itt egy ügyetlen lányt kell eljátszania, de förtelmes, na! Alapvető színészi feladat, hogy úgy verjünk le egy tárgyat, hogy az véletlen legyen, hát… neki ez sehogy sem sikerül. És ezt a jelenetet vagy hússzor eljátssza.
  Amrish Puri (Tau) is túljátssza, pedig alapvetően elég nagy rutinja van gonosz szerepekben, de most ő is pocsék.
  Ajay Devgnnak egy hibája van: még túl fiatal, kevés a tapasztalata. Túlkiabálja; ha félénk, akkor nagyon félénk, ha gondolkodik, akkor nagyon gondolkodik, ha dühös, akkor nagyon ráncolja a homlokát. Ha meg verekszik, akkor borzasztóan ügyetlenül csinálja, az akciókoreográfust kellett volna jól elgyepálni. Kellett még neki jó néhány év, mire magára talál, és lecsiszolódik róla ez a túlzott máz. (De itt nem igazán ő tehet róla, a forgatókönyv meglehetősen idealisztikus. A jók nagyon jók, a gonoszok nagyon gonoszak. Ennyire azért nem fekete-fehér az élet.)
  Bár azért azt meg kell hagyni, Tau bosszúja agyamenten bizarra sikeredett (mármint amit főhősünk húgával tett…)
  Egyedül Natasha Sinha (Ajay húgát játszotta) játékával voltam kibékülve, pont azt és úgy alakította, akit és ahogy kellett.
  A bosszú a film kétharmadát tette ki, az utolsó összecsapás nagyon hosszú lett, de le a kalappal, a befejezés legalább ütős lett; a gonosz Ravant lenyilazza Rámacsandra; ezt a hinduk minden évben megünneplik, és pont egy ilyen ünnepbe fut bele főhősünk, és persze kölcsönkapja az íjat 🙂
  Azt viszont nem értem, hogy a feliratban miért Tavuként szerepel következetesen, és végig Tau neve. Csak egy kicsit fülelni kellett volna, vagy elolvasni a stáblistát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük