Gippi (2013)

Gippi (Riya Vij) átlagos tinilány, némi túlsúllyal, egyszem barátnővel, elvált kozmetikus anyukával (Divya Dutta), csapnivaló stílussal, régi filmekhez való rajongással, csetlő-botló (de lelkes) tánctudással, ahogy próbál lavírozni a hétköznapokban, megfelelni mindenkinek, mégis önálló egyéniséggé válni, egyszerűen szeretnivalóan bűbájos. Bár Gippinek meg kell vívnia a maga kis jelentéktelen csatáit, át kell esnie az első szerelmi csalódáson (Taaha Shah), és ki kell harcolnia a helyét a világban, kap ő is sebeket rendesen, alázzák porig, de a cserfes, mindenkinek odamondogató, és meglepően jó humorérzékkel, sőt, öniróniával rendelkező csajszi végül önmagára talál, és kigyógyítja magát a tinédzserkori identitás-zavarából.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=N-G-XGG7xno[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sonam Nair

  • Írta: Sonam Nair

  • Szereplők: Riya Vij, Mrinal Chawla, Divya Dutta, Arbaz Kadwani, Taaha Shah, Doorva Tripathi

2 comments on “Gippi (2013)

  1. Megint egy Karan Johar-kísérlet. Az a meglepő, hogy ennek a filmnek szinte semmilyen visszhangja nem volt, holott minden munkáját hatalmas csinnadratta kíséri. És ez az alkotás is megérdemelte volna, mert egy olyan témát dolgoz fel, ami Indiában még mindig tabu: a tinédzser-problémákat. Gippi (Riya Vij) átlagos tinilány, némi túlsúllyal, egyszem barátnővel, csapnivaló stílussal (pedig anyukája fodrász-kozmetikus, Divya Dutta csodálatos alakításában), régi filmekhez való rajongással, csetlő-botló (de lelkes) tánctudással, ahogy próbál lavírozni a hétköznapokban, megfelelni mindenkinek, mégis önálló egyéniséggé válni, egyszerűen szeretnivalóan bűbájos. Az Udaannal ellentétben itt nincs kódolva a tragikus felhang, bár Gippinek is meg kell vívnia a maga kis jelentéktelen csatáit, át kell esnie az első szerelmi csalódáson, és ki kell harcolnia a helyét a világban, kap ő is sebeket rendesen, alázzák porig, hogy én égtem helyette, de a cserfes, mindenkinek odamondogató, és meglepően jó humorérzékkel, sőt, öniróniával rendelkező csajszi végül önmagára talál, és kigyógyítja magát a tinédzserkori identitás-zavarából. Ja, az első szerelem szerepében Taaha Shah egy annyira jóképű fickó, hogy csak sóhajtozni tudtam, és szerettem volna Gippi helyébe kerülni. Persze azt én is láttam, hogy kicsit sem illenek össze, bár a srácnak voltak jó jelenetei, de egyértelmű volt, hogy a rendező nem egy tökéletesen össze nem illő párost akar kreálni.
    Voltak jelenetek, amikor köpni-nyelni nem tudtam, Karan Johar tényleg abszolút bevállalós, hát mikor láttatok már olyan indiai filmet, ahol a lányok egymás közt kitárgyalják a ciklusukat? Pedig a párbeszéd abszolút hétköznapi, csak az az átkozott álszemérem. Na, ilyet ebben a filmben nem találtok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük