Fitoor (2016)

Szegény, de tehetséges fiú a kasmíri Noor, akit istállószolgaként alkalmaz a Begum. Mélyen beleszeret a lányába Firdausba. Mikor ezt a Begum észreveszi, elküldi Firdaust Londonba, és azt kéri Noortól, legyen sikeres annak érdekében, hogy kiérdemelje Firdaus szerelmét. Amikor felnő, India egyik legsikeresebb festőművésze lesz, de a Begumnak más tervei vannak, hogy lerombolja a vágyait.

Alternatív magyar cím: Rögeszme

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Abhishek Kapoo

  • Írta: Abhishek Kapoor, Supratik Sen, Charles Dickens

  • Szereplők: Tabu, Aditya Roy Kapoor, Katrina Kaif, Rahul Bhat, Akshay Oberoi, Talat Aziz, Sameer Roy, Delbar Arya, Lara Dutta, Aditi Rao Hydari

2 comments on “Fitoor (2016)

  1. Charles Dickens: Szép remények című regényét vette alapul a film.
    Az eredeti dickensi sztorit elég erősen benne hagyták, igyekeztek az érzelmi töltetet is átadni, bár Firdaus nem annyira hideg és távolságtartó, mint Estella, és nem a nagymamája, hanem az anyja az, aki Noort (a regényben Finn) rejtélyes mondatokkal érzelmi csapdába csalja. Megjelenik Lustig is, ezúttal Ajay Devgn rövid vendégjátéka, az ötperces szereplése hihetetlenül inspiráló volt, a végén pedig teljesen paffá lettem, amikor Noor kétségbeesve kéri számon rajta, hogy miért cselekedett jót vele, ezzel csak rosszat tett neki. (és tényleg). Aditya Roy Kapoor (Noor) nagyon visszafogottan játszott, jobbára csak szemlélője és elszenvedője volt az eseményeknek, a háttérben a Bégum (Tabu egyszerűen nem tudott hibázni) évtizedes gyötrelmét élte ki rajta, és csak a legvégén derült ki, hogy mi volt az asszony mozgatórugója. A fiatal Bégumot pedig Aditi Rao Hydari szívfájdító alakítása tette még hitelesebbé. A leggyengébb láncszem, mint mindig, Katrina Kaif (Firdaus szerepében), aki képtelen tragikát alakítani, már a Jab Tak Hai Jaanban is ő volt a negatív csúcs. Valaki szólhatna neki, hogy szokjon le az ilyen szerepekről. Neki a hétköznapi, vadóc lányok fekszenek igazán.
    Meglehetősen letöri az embert, érzelmileg kiszipolyozza ez a film, úgyhogy kizárólag azok fogják igazán élvezni, akik éppen egy szerelmi csalódás kellős közepén vannak. A fényképezés viszont csodálatos volt, a díszletek és a jelmezek is, a szemeim szabályosan orgiában fürödtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük