Jeans (1998)

Nachiappan (Nassar) egy vendéglő tulajdonos Los Angelesben. Két iker fia van Vishwanathan (Visu) és Ramamoorthy (Ramu) (mindkét szerepet Prashanth játssza). A fiúk orvostanhallgatók, akik a tanulás mellett segítenek az apjuknak esténként és hétvégén az étteremben. Egy este Vishwanathan kimegy a repülőtérre, hogy ellenőrizze a család ellátási készletet, és ott lát egy indiai családot Madhumitha-t (Aishwarya Rai), a bátyját Madhesh (Raju Sundaram) és a nagymamájukat Krishnaveny (Lakshmi). A családnak nehézségeik vannak egy cím megkeresésében, így Vishwanathan a segítségükre siet, hiszen megtudja, hogy azért repültek Los Angelesbe Indiából, hogy a nagymamát meggyógyíttassák, ugyanis Krishnavenynek egy fontos műtéten kell keresztül mennie, mivel agydaganata van.

Alternatív magyar cím: Farmer 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=dBOoKhlpXlg[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: S. Shankar

  • Írta: S. Shankar

  • Szereplők: Prashanth, Aishwarya Rai Bachchan, Nasser, Senthil, S. Ve. Sekar, Raju Sundaram, Geeta, Radhika Sarathkumar, Gandhimathi, Janaki Sabesh, Lakshmi, Sirippu Bhaktan, Manivannan, Sergio Myers

2 comments on “Jeans (1998)

  1. Aishwarya Rai ezúttal is egy tamil moziban szerepel, mint a Kandukondain Kandukondainban. Viszont itt három színész is villoghat. Mert fogalmam sincs, miért az a film címe, hogy Jeans, inkább azt kellett volna adni, hogy Twins. Merthogy ikrekről szól, és mindjárt többről is. Ráadásul a filmszínészek nem ikrek, tehát kettős szerepek garmada, a rendező fogja a fejét, a vágó meg tuti, hogy idegklinikán kezelteti azóta is magát (amúgy szuperül megcsinálták)
    Madhumitha (Aishwarya Rai) Amerikába viszi nagyanyját (Lakshmi) operációra, és segítséget kap az ott élő Vishwanathantól, röviden Visu (Prashanth), akinek van egy egypetéjű ikertesója, Ramamoorthy röviden Rama (szintén Prashanth). A fiatalok egymásba szeretnek, de az ikrek apja Nachiappan (Nassar) hallani sem akar a házasságról, mert elhatározta, hogy a fiai csak ikrekkel házasodhatnak. Ennek az az oka, hogy ő is iker, testvére Pechiappan (szintén Nassar) más családból házasodott, és a sógornő tönkretette az ő házasságát. A gyűlölködés miatt menekült el Indiából, és csinált karriert Amerikában. Nagyi sem rest, bevallja, hogy Madhu is iker, csak nem tud róla, mert lánytestvérét külön nevelték, aki Vaishnavi (szintén Aishwarya Rai). De most bevallja, mert fő a békesség, és még a szent kámforra is megesküszik, hogy igazat mond. Persze nagyi hazudik, mint a vízfolyás, ráadásul az egész famíliát belevonja ebbe, csakhogy a fiatalok házasságát nyélbe üthesse, lesz ebből aztán akkora katyvasz, hogy csak kapkodtam a fejem. Ha ez még mind nem elég, feltűnik Nachiappan rég nem látott testvére, aki már az öngyilkossággal foglalkozik kiállhatatlan felesége miatt. Úgyhogy a felnőtt ikrek helyet cserélnek, hogy otthon helyrehozzák a dolgokat, de közben Amerikában elszabadul expressz-sebességgel a Nagy Családi Hazugság Álomvonat, és elgázol mindenkit.
    A színészek tuti, hogy élvezték, az operatőrök már annyira nem, a rendező és a beállító, meg a scriptes vaskos kötetekkel mászkálhatott, és volt egy-két nagyon érdekes pillanat, amikor közvetlen testi kontaktust kellett megoldani, ne feledjük 1998, India még kísérletezik, de már jó úton halad.
    És van egy nagyon érdekes dalbetét, ahol Aiswarya és Prashanth beutazzák a fél világot, közben hússzor ruhát, parókát és korszakot váltanak. Tényleg nagyon érdekes volt.
    Nem tudom írtam-e már, de Aishwarya 5 nyelven perfekt: angol, hindi, kannada, tamil és urdu. Ja, és ezen kívül még a tulu is, ami az anyanyelve, Aiswarya ugyanis egy kisebb etnikai közösség tagja, a buntoké, Mangaloréban, Dél-Indiában élnek. Ebbe a közösségbe tartozik még Shilpa Shetty és Sunil Shetty is. Ez csak egy érdekesség volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük