Jazbaa (2015)

A nemzet legjobb ügyvédjének (Aishwarya Rai Bachchan) lányát elrabolják. A váltságdíj, hogy 4 napon belül meg kell védenie egy nemi erőszakot elkövetőt a halálos ítélettől.

Alternatív magyar cím: Elszánt 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sanjay Gupta

  • Írta: Robin Bhatt, Sanjay Gupta

  • Szereplők: Aishwarya Rai Bachchan, Irrfan Khan, Shabana Azmi, Jackie Shroff, Atul Kulkarni, Chandan Roy Sanyal, Abhimanyu Singh, Sara Arjun, Taran Bajaj, Priya Banerjee, Danishta Iyer, Siddhant Kapoor, Rajat Kaul, Deekhsa Kaushal, Sangeeta Khanayat

2 comments on “Jazbaa (2015)

  1. Aishwarya Rai Bachchan öt év babázás és 20 kiló súlyfelesleg leadása után végre visszatért a filmvászonra, és milyen jól tette! Az 1997 óta leforgatott 42 filmfőszerep után persze akár végleg nyugdíjazhatta volna magát, már a kezdetekkor kiderült, hogy az 1994-es Miss World elnyerése számára csak egy ugródeszka volt, hogy betörjön a zárt bollywoodi világba, és ott cirka két éven belül bebizonyítsa, ő bizony nem csupán egy eye candy, nagyon is filmvászonra való, minden tekintetben. Ebben a filmben dacára annak, hogy 41 évesen forgatta, és rámenős, elszánt ügyvédet alakít, néha bizony úgy kellett sminkelni, hogy ne tűnjön huszonéves egyetemistának. Már láttam tőle hasonlóan kemény karaktert a Sarkar Rajban, és talán még a kiskosztümöket is kölcsönvette onnan, de nem is a képernyőről sugárzó szépsége az ami engem igazán megfogott, hanem az az érett játék, ahogy egy foggal-körömmel harcoló anyát alakít (most, hogy a való életben is megtapasztalta az anyaságot, ez valami további pluszt adott hozzá a játékához), aki kicsit sem inog meg, ha eközben át kell gázolnia morális vagy humanitárius kérdéseken. Partnereként pedig Irrfan Khan megint elképesztően nagyot megy, már a Talvarban hozta azt a fajta zsarut, akiről képtelen vagy eldönteni, hogy mire gondol, jó-e, vagy rossz amit csinál, és még annak is súlya és mondanivalója van, ha egy csésze kávét tesz a főhősnő elé. A sztoriról nem árulnék el semmit, mert a kezdeti történet fentebb olvasható, ettől olyan teljesen egyértelműnek tűnik a film, ennek ellenére van két duplacsavar is benne, ami miatt kicsit át kell értékelnünk az addig látottakat.
    Azt viszont kicsit sem értem, hogy a nagyközönségnek miért nem tetszett, szerintem jó film volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük