Il corsaro nero – A fekete kalóz (1976)

Emilio di Roccabruna hercegnek, a Fekete kalóznak, van egy régi elszámolatlan ügye Van Gould kormányzóval, aki tíz évvel korábban megölte a címszereplő édesapját. A konfliktus ismét kiélesedik, amikor Van Gould meggyilkolja a Fekete Kalóz két testvérét. Hősünk elfoglal egy spanyol hajót, ám közben beleszeret a kormányzó lányába. Ennek ellenére teljes erővel megtámadja halálos ellenségét, azonban nem minden alakul a tervek szerint. Emilio hercegnek választania kell a bosszú és a szerelem között.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sergio Sollima

  • Írta: Emilio Salgari, Alberto Silvestri

  • Szereplők: Kabir Bedi, Carole André, Mel Ferrer, Angelo Infanti, Sonja Jeannine, Salvatore Borghese, Franco Fantasia, Edoardo Faieta, Jackie Basehart, Nicolň Piccolomini, Guido Alberti, Pietro Torrisi, Lionello Pio Di Savoia, Mariano Rigillo, Tony Renis

2 comments on “Il corsaro nero – A fekete kalóz (1976)

  1. Elkezdtem nosztalgiázni, először persze a Sandokannal kezdtem, de rögtön utána ezt a filmet vettem elő. Sok közös vonása van a tv-sorozatnak és ennek a tv-filmnek, mert nemcsak a főszereplő személye egyezik meg, hanem elég sok más szereplő is, ráadásul ugyanannak az írónak a regényeiből, Emilio Salgari eléggé neves ponyvaszerző volt annó, tucatnyi regényt jegyzett, amelyekben leginkább a kalózok hőskorából merített. A film annyiban nyújtott többet, mint a sorozat, hogy feszesebb volt a cselekmény, nem törte meg a ritmusát mindenféle oda nem passzoló jelenet. Ja, és Kabir Bedi (ha lehet fokozni) sokkal, de sokkal jobban nézett ki, valahogy a parókája természetesebbnek hatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük