Karthik Calling Karthik (2010)

A delhi születésű Karthik Narayan (Farhan Akhtar) Mumbaiban dolgozik egy építő cégnél, a tipikus elnyomozott, megalázott kishivatalnok mintaképeként. Titokban szerelmes a cég építészmérnökébe, Shonali Mukherjee-be (Deepika Padukone), de ő egy másik kollégával jár együtt. Egy hajnali órán Karthik titokzatos telefonhívást kap, egy férfihang, amely olyan, mint az övé, azt mondja, kövesse az utasításait és megváltozik az élete. Hamarosan nemcsak körülötte, de saját magán is gyökeres változásokat tapasztal, a cégnél előléptetik, és Shonali is beleszeret. De ki az, akinek mindez köszönhető? Ki a titokzatos telefonáló, aki ennyire jól ismeri Karthikot?

Alternatív magyar cím: Karthik hívja Karthikot 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vijay Lalwani

  • Írta: Vijay Lalwani

  • Szereplők: Farhan Akhtar, Deepika Padukone, Ram Kapoor, Vivan Bhatena, Vipin Sharma, Yatin Karyekar, Shefali Shetty, Siddhartha Gupta, Swapnel Desai, Kanchan Pagare, Haansaa, Abhay Joshi, Prachi, Zafar, Brijendra Kala

3 comments on “Karthik Calling Karthik (2010)

  1. Barátnőm csak szedi le nekem a filmeket, és őszintén csodálkozik „elvakult rajongói” státusomon. De van akinek ő sem bír ellenállni. Ő pedig Farhan Akhtar. Beszerezte az összes filmjét, amiket rendezett, azokat is; órákon át kellett pepecselnem, hogy a Rock On! felirata tökéletes legyen (hiányzott néhány dalszöveg felirata, illetve rendesen el volt csúszva), és folyamatosan sasolja, hogy éppen min dolgozik e jeles férfiú. Ezt a filmet is előbb látta, mint én.
    De persze nagyon tetszett. Farhan Akhtar elsősorban producer és rendező (Lakshya, Dil Chachta Hai, Don-Don2, Talash), de úgy tűnik annyira bejön neki a színészi munka, hogy egyre több szerepet vállal. (Rock On!, Zindegi Na Milegi Dobara) A fenti munka egy olyan alakítás tőle, ami a profi színészeknek is becsületére válna.
    Adott egy végletekig elnyomott kisember (Farhan Akhtar), akit mindenki csak kihasznál, és egyhangú napjai azzal telnek, hogy próbálja túlélni a főbérlő-főnök-munkatárs hármas életveszélyes közelségét, apró örömök csak akkor érik, amikor távolról csodálja a szép kolleginát (Deepika Padukone).
    Egy nap azonban vesz egy mindentudó telefonkészüléket, amely egyszercsak hajnali 5-kor megcsörren. És onnantól kezdve semmi sem úgy folytatódik, ahogy elképzelné az ember.

    A legjobb thrillerek egyike, mert semmi véres nincs benne, de a legbelsőbb félelmeidre helyezi a hangsúlyt. A saját önazonosságodat kérdőjelezi meg. És akkor egyszercsak elkezdesz félni.

    A két főszereplő abszolút csúcsra járatta a filmet, egy hullámhosszon mozognak, mindketten annyira belehelyezkednek a szerepükbe, hogy velük együtt szorongsz a film vége felé.

  2. Atya ég de nagy film ,nagyon jó.Farhan Akhtar hihetetlen alakítását imádtam. ,zseniális színész..10 ből 10 es film.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük