Leader (2010)

Arjun Prasad (Rana Daggubati) Andhra Prades állam főminiszterének fia hirtelen utazik haza az Államokból, mert apja ellen robbantásos merényletet követtek el. A fiú kitüntetéssel végezte el a Harvard Egyetemet, és egy 500 milliárd rúpiás üzletbirodalmat vezet. Apja haldokolva egyet kér tőle, hogy legyen ő a főminiszter. A sajátos indiai politikai berendezkedés lehetővé teszi, hogy választások nélkül, pártalkuk kötésével nevezzék ki a főminisztert, és a minisztereket. A politikában szűz fiú hatalmi játszmák kellős közepébe csöppen, és nagyon rövid idő alatt a politikai intrikák, háttéralkuk, kenőpénzek világában találja magát.

Alternatív magyar cím: Vezér 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ddAAjFJBeZM[/embedyt]

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sekhar Kammula

  • Írta: Sekhar Kammula

  • Szereplők: Rana Daggubati, Richa Gangopadhyay, Priya Anand, Tanikella Bharani, Harshavardhan, Srinivasa Rao Kota, Aahuthi Prasad, Rao Ramesh, Gollapudi Maruthi Rao, Subbaraju, Suhasini, Suman, Udayabhanu

2 comments on “Leader (2010)

  1. Hiába volt majdnem három órás a film, odaragasztott a székemhez. És teljesen leizzadtam tőle. Pedig nem voltak benne színes táncok, dalok, őrületes akciójelenetek, nagy szerelmi összeborulások, féltékenységi jelenetek.
    Viszont Gandhi reinkarnációjának felemelkedése igen. Rana Daggubati bemutatkozó filmje, és akkora besszel nyerte a megmérettetést, hogy 2010 óta 24 (!) film bemutatóján van túl, jelenleg négy van tervben, és én a Nenu Naa Rakshasi miatt vágtam bele ennek a megnézésébe. A film 80 %-ában jelen van, úgyhogy nagy bátorság kellett a kiválasztáskor egy ismeretlen színészre bízni ekkora horderejű feladatot.
    Arjun Prasad (Rana Daggubati) Andhra Prades állam főminiszterének fia hirtelen utazik haza az Államokból, mert apja ellen robbantásos merényletet követtek el. A fiú kitüntetéssel végezte el a Harvard Egyetemet, és egy 500 milliárd rúpiás üzletbirodalmat vezet. Apja haldokolva egyet kér tőle, hogy legyen ő a főminiszter. A sajátos indiai politikai berendezkedés lehetővé teszi, hogy választások nélkül, pártalkuk kötésével nevezzék ki a főminisztert, és a minisztereket. A politikában szűz fiú hatalmi játszmák kellős közepébe csöppen, és nagyon rövid idő alatt a politikai intrikák, háttéralkuk, kenőpénzek világában találja magát. Apját szerették a választói, de ugyanolyan korruptnak tartották, mint a többi politikust. A korrupció már olyan itt, mint a levegővétel, semmit sem lehet kenőpénz nélkül elintézni. Arjun azonban sajátos sakkjátékba kezd, aminek első pillanatban nem igazán látni a lényegét. Felveszi fokozatosan a harcot a korrupció ellen, ami nem is olyan egyszerű, ahogy mi itt nyugaton elképzeljük. Mivel hosszú a film, és alig szakítják meg dalbetétek, van idő apró történetekkel kibontakoztatni a vezérlőfonalakat, magyarázatot nyújtani, hogyan is működik a gépezet. És hogyan bontja fel szálanként, hogyan szedi ízekre, hogy új világot építsen belőle. Közben izgulhatunk, mert merényletet követnek el ellene, mert a képviselők palotaforradalommal meg akarják buktatni, mert a választók nem értenek egyet egyes intézkedéseivel, mert posztjának megőrzéséért kénytelen mocskos kompromisszumokra is (egy lány becsapása, és egy másik lány igazságtételének elsumákolása szárad a lelkén). És itt lesz kicsit idealisztikus a film. Meggyűlölve, beleundorodva száznyolcvan fokos fordulattal felborít mindent, szinte bankot robbant, és elindul egy második Gandhi-féle úton. Vezér lesz belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük