Lamhe (1991)

A Londonban élő dúsgazdag herceg Virendra “Viren” Pratap Singh (Anil Kapoor) az indiai Rajasthanba utazik nevelőnőjével Dai-jal (Waheeda Rehman), hogy átvegye örökségét. Viren ott találkozik egy gyönyörű lánnyal Pallavival (Sridevi), akibe szinte az első látásra beleszeret, még az sem zavarja, hogy a lány történetesen idősebb nála. Pallavi azonban mást szeret. Viren lovagiasan magára vállalja az esküvővel járó előkészületeket, majd Londonba utazik. Hónapokkal később rossz híreket kap, a fiatal párt baleset érte, a férj meghalt, Pallavi pedig élet és halál között lebeg, ezért Viren és nevelőnője azonnal odautaznak. Az orvosok a gyermeket meg tudják menteni, de az anyát már nem, aki halála előtt a kislányát Virenre bízza.

Alternatív magyar cím: Pillanat 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Yash Chopra

 • Írta: Honey Irani

 • Szereplők: Anil Kapoor, Sridevi, Waheeda Rehman, Anupam Kher, Deepak Malhotra, Lalit Tiwari, Ila Arun, Raj Hans, Manju Mishra, Manohar Singh, Dippy Sagoo

2 comments on “Lamhe (1991)

 1. Jaj! Jaj! Jaj!
  Csodálatosan felújított film, pedig én egy recsegő-ropogó, kockás, életlen képű valamire számítottam. És hiába 3 órás, ha ennyire szépen van fényképezve, kit érdekel?! Nem véletlen gondolom a felújítás: Yash Chopra rendezése. A nevét viselő stúdió biztosan így tisztelgett az emléke előtt. A vége főcím utáni szöveg szerintem erre utal…
  Tetszett a gyönyörű okkerszínű sivatag és a zöld angol gyepek közötti kontraszt is. Amikor pedig megláttam Rajasthant, a gyönyörű palotákat, a csodálatos szárikat, végem volt.
  És még vicces is volt. A teve-jelenetnél sírtam a röhögéstől!
  Anil Kapoor meg hihetetlen, hogy mennyire fiatal volt! És ugyanolyan izgalmasan játszott, amikor a 18 éves (bajusz nélküli Anil Kapoor!) fiatal herceget adta, mint amikor az őszülő halántékú elfoglalt üzletembert.
  Shridevi meg a 80-as 90-es évek toronymagasan legszebb színésznője, utána csak Aishwarya Rai tudott hasonló esztétikai hatást elérni. És hiába kicsit ducika, akkor is tökéletesen tudta játszani az ifjú hercegnél idősebb lányt, és később a szeleburdi csitrit, akit a herceg dadája nevelt fel (vagy inkább hagyott rá mindent).
  És volt egy iszonyatosan jó egyveleg régi fekete-fehér bollywoodi filmslágerekből, amit Shridevi és Anupam Kher adott elő, nem tudom, hogy milyen filmekből, az indiaiak biztos tudják, de ezek a dalok hihetetlenül jók voltak! Melodays címmel megnézhető a videoklippek között, tíz perces, de megéri! A soundtrack listán így szerepel: Freak Out (Parody Song)

  És annak meg tényleg nagyon örülnék, ha valaki segítene, hogy mi annak a dalnak a címe, és melyik filmből való (ez is tuti egy régi indiai film), amit a film legvégén énekel Anupam Kher, mert ezt a dalt énekelte Ranbir Kapoor is a Yeh Jawaani Hai Deewaniban, félrészegen, mielőtt szerelmet vallott volna Deepika Padukonénak, és nekem rettentően tetszik, felvenném magamnak. (meglett: az 1976-os Khabhi Khabhi című Amitabh Bachchan film címadó dala: Kabhi Kabhi Mere Dil Mein Khayal Aata Hai)

  A filmet a megtartandók között jegyzem, többször is újra fogom nézni. Egy igazi, valódi, hamisítatlan bollywoodi film!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük