Mumbai Salsa (2007)

A film a jelenlegi elveszett generáció problémáit mutatja be, méghozzá kendőzetlenül. A filmben a következő témák kerülnek terítékre: fiatalkori abortusz, leszbikus kapcsolat, egyéjszakás kaland, csoki és kikötözés, házasságtörés, kotongumi, karrier vagy anyaság, végleges tetoválás és még sorolhatnám. Csupa olyan téma, vagy helyzet, ami egyáltalán nem megszokott az indiai filmekben, inkább a nyugati kultúrákra jellemző. Pedig Mumbaiban ugyanúgy élnek a fiatalok, mint Nyugat-Európában, Amerikában, vagy itt Magyarországon. Reklámmenedzseri állásuk van, egész héten hajtanak, és a csak a péntekre várnak, hogy végre kirúgjanak a hámból a Mumbai Salsa nevű klubban.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Manoj Tyagi

  • Írta: Manoj Tyagi, Dheeraj Rattan

  • Szereplők: Linda Arsenio, Shaurya Chauhan, Alisha Chinoi, Vir Das, Ray Irani, Amruta Khanvilkar, Neelam, Manjari Phadnis, Indraneil Sengupta, Denzil Smith, Dilip Tadeshwar

2 comments on “Mumbai Salsa (2007)

  1. Biztos vagyok benne, hogy ezt a filmet Indiában csak a nagyvárosokban mutatták be, kis vidéki filmszínházakban tuti, hogy nem (felgyújtották volna őket). Nem is akartam elhinni, hogy indiai filmet látok.
    Nyolc fiatal életéből mutat be egy rövid epizódot a film. Raj-dzsal (Vir Das) a repülőtéren szakít a menyasszonya, mert elvállalt egy állás Amerikában. Ugyanaznap este Maya (Manjari Phadnis) a fiújától kapott ajándék cd-ről tudja meg, hogy vége a kapcsolatuknak (és persze a dj-nek adja oda, hogy játssza le, úgyhogy a „kirúgás” nem lesz túl intim). Legjobb barátnője Neha (Amruta Khanvilkar) tetoválóművész és egyéjszakás-kaland-bajnok, ráveszi, hogy ezúttal aztán tényleg be kell rúgnia. Csatlakozik hozzájuk Xenobia (Neelam Chauhan) salsatánc-tanár is, aki csak olyan férfival megy el, aki nála jobban táncol. Irány a Mumbai Salsa klub! Rajt barátai próbálják kirángatni az önsajnálat gödréből, akit leginkább az borít ki, hogy menyasszonya neve ott virít levakarhatatlanul a karján. Legjobb barátja Shaji (Ray Irani) fitneszedző, aki szerint a legjobb nők az edzőteremben találhatóak, és bármire kaphatók. Raj kollégája Subbu (Dilip Thadeshwar) Chennaiból költözött fel, és mindőjük közül a legmerevebb és leghagyományosabb felfogással rendelkezik. Kolléganőjük Pamela (Linda Arsenio), az egyetlen nem indiai, aki beleszeretett Indiába, de képtelen Subbu görcsös férfisoviniszta világán áttörni. És Raj másik legjobb barátja Karan (Indraneil Sengupta), akinek Delhiben van a felesége és a kisfia, de lerázza magáról ezt a problémát, ugyanúgy akar élni, mint a többiek, szórakozni, és felelőtlennek lenni.
    A két társaság egy ponton találkozik. Amikor Raj és Maya másnap reggel másnaposan ugyanabban az ágyban ébrednek (rémülten ordítva), itt még arra lehetne gondolni, kész, lépjünk tovább, de Raj bizarr lovagiasságból felkutatja a névtelen lányt, és szorongva közli vele; két eset lehetséges: nem történt köztük semmi az éjjel, vagy igen, de akkor nem védekeztek, mert a fiókjában bontatlanul hevernek a vésztartalékok…
    … és ez a fura fordított kapcsolat egy egészen más közösséget hoz létre, mint amire számítottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük