Munnabhai M.B.B.S. – Don Bombay (2003)

Hari Prasad Sharma és felesége Parvati azzal a céllal érkeznek Bombay-be, hogy kiházasítsák orvos fiukat. A baj csak az, hogy jövetelük felfordulást okoz, hisz addig fel kell építeni a kórházat, ahol Murli (alias Munnabhai) praktizál. Nem nagy ügy, mert tényleg befolyásos ember ő, csak nem az orvostársadalomban, hanem az alvilágban. A lánykérésen derül fény a titokra, Munna szülei megszégyenülten távoznak haza. Hősünk hogy visszaszerezze apja becsületét s menyasszonyát, elhatározza, hogy megszerzi a diplomát. Kiszemelt arája apja, az egyetem rektora lépten-nyomon betart tervének, így néha bizony csak maffiamódszerekkel boldogul. A kakaskodás végére az is eldől, hogy a Prof. Asthana, a test- vagy Munna, a lélek doktora hatékonyabb a gyógyításban.

Munnabhai-történetek:

Hum Kisi Se Kum Nahin (2002)

Munnabhai M.B.B.S. – Don Bombay (2003)

Lage Raho Munna Bhai – Csak így tovább, Munna Bhai! (2006)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rajkumar Hirani

  • Írta: Vidhu Vinod Chopra, Rajkumar Hirani, Lajan Joseph, Abbas Tyrewala

  • Szereplők: Sunil Dutt, Sanjay Dutt, Arshad Warsi, Gracy Singh, Boman Irani, Rohini Hattangadi, Kurush Deboo, Jimmy Shergill, Yatin Karyekar, Suresh Chatwal, Neha Dubey, Mumait Khan, Priya Bapat, Anuradha Chandan, Chirkut, Nawazuddin Siddiqui

2 comments on “Munnabhai M.B.B.S. – Don Bombay (2003)

  1. Önmagában már az is vicces, hogy a helyi alvilág királya kis birodalmát szélsebesen átalakítja kórházzá, ha szülei felutaznak faluról, hogy meglátogassák “orvos” fiukat. Az viszont már az abszurd kategóriába tartozik, amikor a turpisság kiderülvén, a megszégyenült fiú bedühödik, és felvételizik a legjobb mumbai orvos-egyetemre. A legszebb férfikorban beköltözik a diákszállásra, órákra jár, vizsgákat ír, minden szépen is hangzik, ha valójában nem csinálná ezeket egy “kicsit másképp”, mint a többi tanuló. Könnyfakasztó jeleneteken át lehetünk szemtanúi, ahogy rendszeresen betart a dékánnak (jövendőbeli apósának), felforgatja az egyetemi kórház szigorú rendjét, és sorra gyógyítja meg a betegeket. (no nem gyógyszerrel, vagy gyógymóddal, hanem azzal az életvidám felfogással, hogy a test betegségeit a lélek fájdalmán keresztül kell orvosolni.)
    Sanjay Dutt istenien szórakozik Munna Bhai (Don Bombay-ra lett magyarítva a cím, mert így még talán értjük is, mi európaiak, hogy a Bhai itt nem simán testvért jelent, hanem olyasmi, mint az olaszoknál a “keresztapa” ) szerepében, a többiek pedig lelkesen asszisztálnak hozzá. Külön kiemelném Arshad Warsi és Boman Irani játékát, mert akár csak miattuk is érdemes megnézni a filmet. A mellékszerepek meg kivétel nélkül tökéletesen el lettek találva.
    Aki jót akar nevetni csaknem két és fél órán át, az nézze meg a filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük