Patiala House (2011)

Parghat Singh Kahlon más néven Gattu (Akshay Kumar), azt az életet éli, amit az apja Gurtej Singh Kahlon (Rishi Kapoor) választott neki. Gattu jó krikett játékos, és mindig szeretett volna Angliába játszani, de az apja soha nem engedte meg neki, hogy tagja legyen az angol csapatnak. Azzal fenyegette őt, amennyiben csatlakozik az angol csapathoz, öngyilkosságot követ el. Testvérei gyűlölik, mivel a megalkuvás mintaképe lett. Gattu mindaddig magányos volt, amíg Zeeshan és Simran (Anushka Sharma) be nem lépett az életébe.

Alternatív magyar cím: Patiala Ház  

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Nikhil Advani

 • Írta: Nikhil Advani, Harshdeep Kaur

 • Szereplők: Rishi Kapoor, Dimple Kapadia, Akshay Kumar, Anushka Sharma, Tinnu Anand, Soni Razdan, Prem Chopra, Masood Akhtar, Jeneva Talwar, Suparna Marwah, Neelu Kohli, Rabbit, Armaan Kirmani, Maya Sarao, Simi Melwani

2 comments on “Patiala House (2011)

 1. Na de rögtön itt van a másik Akshay Kumar film, amit a napokban néztem meg, és a De Dana Danhoz képest fényévekkel jobb, pedig nem ért el túl nagy sikert Indiában (fene tudja miért).
  Bár teljes egészében Angliában játszódik, egy ottani szikh közösségben, mégis India legnemzetibb sportjáról, a krikettről szól, aminek továbbra sem ismerem a szabályait. Akshay nem tudom, hogy krikettezik-e a valóságban, engem meggyőzött. Nem csak a játékával, hanem az egész szerepével. Ritkán játszik teljesen elnyomott, megalázott, frusztrált embert, pedig nagyon fekszik neki az ilyen szerep (bár lehet, hogy az indiaiak nem szeretik így látni mozihőseiket).
  Mellette ellenpontként pedig ott van Anushka Sharma, aki hozza a nagyszájú, lobbanékony énjét, és megfűszerezi Akshay napjait.
  A harmadik főszereplő meg nem más, mint Rishi Kapoor, az apa, aki elnyomja a fiát, bár nem is tűnik fel neki, hogy amit ő szeretetből elrendel, az a másik álmait zúzza porrá.
  Nagyon jó film volt, nagyon jó zenékkel, tele van jobbnál jobb punjabi dalokkal, a szikh família pedig rettentően színes egyéniségeket takar, és amikor az egész család merő egy konspirációs összeesküvés, hogy eltitkolják fater előtt az újraindított krikett-karriert, az végtelenül vicces jelenetek sokaságát okozza.
  Érdekes, hogy Rishi Kapoor feleségét az a Dimple Kapadia alakítja, akivel együtt debütáltak a Bobbyban, 1973-ban.
  Amúgy több valódi krikettjátékos is szerepel a filmben, akik önmagukat alakítják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük