Pokkiri (2007)

A 2006-os telugu Pokiri tamil nyelvű feldolgozása. Tamil egy felbérelhető gyilkos, akinek nincsenek gyökerei, és bárkinek elvégzi a munkát, ha jól megfizetik. Van egy barátnője, aki szereti őt, de gyűlöli azt, amit csinál. De Tamil valóban az, akinek mondja magát?

Alternatív magyar cím: Gazfickó 

Telugu változat: Pokiri (2006)

Hindi változat: Wanted (2009)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=BRWghEaXQPE[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Prabhudheva

  • Írta: Prabhudheva, Puri Jagannadh

  • Szereplők: Vijay, Asin, Prakash Raj, Vadivelu, Napolean, Nasser, Anand Raj, Mukesh Tiwari, Sriman, Sriranjani, Vincent Ashokan, Dhamu, Subbaraju, Brinda Parekh, Vaiyapuri

2 comments on “Pokkiri (2007)

  1. A film onnan lehet ismerős, hogy aki látta Salman Khantól a 2009-es Wanted-et, annak egyből leesik a tantusz. Holott már a 2007-es Pokkiri is feldolgozás. Az eredetit Puri Jagannadh találta ki, ő a Businessman és az Iddarammayilatho készítője is. Az eredeti 2006-os Pokiri főszereplői Mahesh Babu és Ileana D’Cruz (neki a debütálása volt).
    A most látott Pokkiri és a Wanted szinte hajszálra megegyezik. A karakterek, a sztori, a párbeszédek, még a helyszínek is, sőt Prabhu Deva cameója is (aki a Wantedet is, és ezt a filmet is rendezte). A főgonosz szerepében pedig továbbra is Prakash Raj villog, akinek bűnösen jól áll ez a szerep, és persze ő az egyetlen aki mindhárom filmben ugyanazt a karaktert játssza. És hiába a totális egyezés, mégis lenyűgözött a film. Én amúgy is többször megnézek egy filmet, itt meg nagyon élveztem, hogy ismerem a sztorit, viszont az arcok teljesen újak.
    Ezt a két filmet ugyanaz rendezte, még az akciójelenetek koreográfiája is hajszálra ugyanaz, úgyhogy kíváncsi lennék Puri Jagannadh ötleteire. Vijay (Salman Khan szerepét adja) egészen jó a kettős szerepben, sikerült a film felénél elfelejtenem, hogy annyira kölyökképe van, amiből az ember nemhogy bűnözőt, de még rendőrt sem nézne ki. Asin (Ayesha Takia helyett) pedig tökéletes választás volt, bár kevésbé kislányos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük