Prapancha Pash (A Throw of Dice, 1929)

Ugyanarról szól, amiről a világ összes eposza, az emberi érzelmekről, kapzsiság, irigység, hatalomvágy, szerelem, szerencsejáték-szenvedély, gyilkosság, féltékenység stb.

Alternatív magyar cím: Kockajáték 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=wJacLecq6b0[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Franz Osten

  • Írta: Niranjan Pal,  W.A. Burton

  • Szereplők: Seeta Devi, Himansu Rai, Charu Roy, Modhu Bose, Sarada Gupta, Tincory Chakrabarty, Lala Bijoykishen

2 comments on “Prapancha Pash (A Throw of Dice, 1929)

  1. Meglepően jó minőségű felvétel, ahhoz képes, hogy csaknem száz éve készült. Az angol felirat meg úgy értendő, hogy a jelenetek közé beszúrt feliratozás angol nyelvű. Érdekes lenne ezt magyarra lefordítani. Persze nem annyira sok, hogy ne lehetne megérteni a sztorit olvasás nélkül is.
    Amúgy valójában nem indiai film, hanem brit, hiszen készítésének évében még bőven a brit gyarmatbirodalom része volt India. Viszont elég sok indiai szerepel a stáblistán, a szereplők például teljes egészében azok. És persze a zene is. Ami nagyon tetszett. A némafilmek alatt általában a mozi zongoristája szolgáltatta az aláfestő zenét, de a legtöbb esetben minden filmhez írtak saját zenét, és ezt adták elő. Ennél a filmnél kicsit nehéz dolga lehetett, mert nemcsak zongora, hanem más, indiai hangszerek is megszólalnak, amit már sokkal kacifántosabb beszerezni, mondjuk Budapesten egy szitárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük