Prapancha Pash (A Throw of Dice, 1929)

Ugyanarról szól, amiről a világ összes eposza, az emberi érzelmekről, kapzsiság, irigység, hatalomvágy, szerelem, szerencsejáték-szenvedély, gyilkosság, féltékenység stb.

Alternatív magyar cím: Kockajáték 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Franz Osten

  • Írta: Niranjan Pal,  W.A. Burton

  • Szereplők: Seeta Devi, Himansu Rai, Charu Roy, Modhu Bose, Sarada Gupta, Tincory Chakrabarty, Lala Bijoykishen

2 comments on “Prapancha Pash (A Throw of Dice, 1929)

  1. Meglepően jó minőségű felvétel, ahhoz képes, hogy csaknem száz éve készült. Az angol felirat meg úgy értendő, hogy a jelenetek közé beszúrt feliratozás angol nyelvű. Érdekes lenne ezt magyarra lefordítani. Persze nem annyira sok, hogy ne lehetne megérteni a sztorit olvasás nélkül is.
    Amúgy valójában nem indiai film, hanem brit, hiszen készítésének évében még bőven a brit gyarmatbirodalom része volt India. Viszont elég sok indiai szerepel a stáblistán, a szereplők például teljes egészében azok. És persze a zene is. Ami nagyon tetszett. A némafilmek alatt általában a mozi zongoristája szolgáltatta az aláfestő zenét, de a legtöbb esetben minden filmhez írtak saját zenét, és ezt adták elő. Ennél a filmnél kicsit nehéz dolga lehetett, mert nemcsak zongora, hanem más, indiai hangszerek is megszólalnak, amit már sokkal kacifántosabb beszerezni, mondjuk Budapesten egy szitárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük