PK (2014)

P.K-t (Aamir Khan) az emberszabású idegen lényt leküldik a jó öreg Földre, az itteni szokásokat tanulmányozni, hátha így megmentheti bajban lévő saját bolygóját, de véletlenül itt reked. Az első ember, akivel találkozik a pusztában, letépi nyakából a kommunikációs eszközét, mert drágakőnek nézi. Magányosan, ruha nélkül, nyelvet nem beszélve nekivág, hogy megkeresse az idegen világban ellopott eszközét, ami nélkül nem juthat haza. Nem ismervén a földi szokásokat, (ruhaviselés, férfi-női szerepek) így az élet minden területén igencsak fura kérdéseket tesz fel, s természetesen a szex iránt is nagy érdeklődést mutat. Ezért újdonsült barátja, Bhairon elviszi őt egy bordélyba, ahol egy prosti órákat ad neki és alapszinten beszélni is megtanítja. Az eszköz keresése közben mindenkitől azt hallja, hogy csak az Isten képes visszaszereznie az ellopott tulajdonát, ezért elkezdi keresni ezt a nagy tudású valakit. Miután elütik autóval, a furcsa viselkedését, az amnéziának tudják be. Az élete még zűrösebbé válik, amikor beleszeret Jagguba (Anushka Sharma), aki reménytelenül szerelmes egy muzulmánba, Sarfarazba. Jaggu megkéri főnökét, tervelje ki, hogyan lehetne visszajuttatni P.K-t az övéi közé.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rajkumar Hirani

 • Írta: Rajkumar Hirani, Abhijat Joshi

 • Szereplők: Aamir Khan, Anushka Sharma, Sanjay Dutt, Boman Irani, Saurabh Shukla, Sushant Singh Rajput, Parikshat Sahni, Amardeep Jha, Reema Debnath, Dheerendra Dwivedi, Sai Gundewar, Ram P. Sethi, Rukhsar, Pallavi Batra, Maanvi Gagroo

4 comments on “PK (2014)

 1. Aamir Khan miatt muszáj volt megnéznem, ki nem hagytam volna. Hiszen ki más játszhatná el E.T.-t és Esőembert egyszerre? Ráadásul a film nagy része erősen odamondogat mindenkinek, a hagyománynak, a férfi-női sztereotípiáknak, a vallásnak, a kasztrendszernek, a tabuknak. A földönkívüli, aki egyetlen éjszaka alatt kiolvassa a bordélyban az örömlányból, hogyan is kellene túlélnie a Földön a nehéz napokat, egy visszautasíthatatlan szerep lehetett Aamirnak, egyértelműen neki áll a zászló. A másik igazán jó szerep Anushka Sharmának jutott, bár nem értem, hogy miért kellett rá rövid parókát erőltetni, nagyon művi volt néhol. A televíziós riporter, aki először csak a jó sztorit látja meg a mókás figurában, aki Isten kőrözési plakátját nyomja minden arra járó kezébe, aztán mikor hosszabban elbeszélget vele, rácsodálkozik, hogy a fickó teljesen másként látja a világot, és mégis mennyire logikus, amit csinál.
  Nagyon sokat lehet nevetni a filmen, és valahol mégis nagyon szomorú az egész. Hiába a vígjátéki karakterek, India nem tagadja meg önmagát, tragédiát is nyom be eleget a filmbe ahhoz, hogy ne érezzük magunkat annyira felhőtlenül.
  Igazság szerint annyira sok apró momentumból tevődik össze a film, minden, amit a kis alien megtapasztal, amíg köztünk jár, hogy nincs is értelme ezeket leírnom, mindenki nézze meg maga. Aamir Khan híresen elálló fülei még jobban elállnak, szemei néha akkorák, mint két csészealj, a film elején egy szál kazettás magnóval takarja el intimebb testrészeit (a pasi nem hagyta abba a gyúrást a Ghajini óta, és jól tette!), a járása Chaplin legjobb filmjeire emlékeztet, Anushka vadóc és lázadó, mint mindig, de ezúttal kettőjük közül ő a felnőttebb, és jó volt látni Sushant Singh Rajputot (akit nagyon megkedveltem a Kai Po Che-ben és a Shuddh Desi Romance-ban, a fiú előtt nagy jövő áll!), és Sanjay Dutt szerepe is nagyon ütős volt, alakítása pedig pont annyi, amennyi kellett.
  Fura módon Boman Iranié volt a legsótlanabb szerep, egyszerűen nem írtak neki jó karaktert, és ütős mondatokat. Kár érte!
  A filmet megtartottam, mert az utolsó, tv-showbeli beszélgetést már nagyon sokszor újra néztem, igaz, kicsit túl utópisztikus egy Pakisztán-India jövőképnek, de a remény hal meg utoljára.

  1. Kedves Erika! Az első hozzászólásban található LETÖLTÖM/MEGNÉZEM linkekre kattintva mit tapasztal? Mert a kérdése alapján nem tudom pontosan kideríteni, mi lehet a gond. A film elérhető, leellenőriztem.
   üdv:
   hundia_admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük