PK (2014)

PK (Aamir Khan) az emberszabású, földönkívüli kutató megérkezik a Földre, az itteni szokásokat tanulmányozni. Értékesnek tűnő távirányítóját ellopják, így magányosan, ruha nélkül, nyelvet nem beszélve nekivág, hogy megkeresse az idegen világban ellopott eszközét, ami nélkül nem juthat haza. Nem ismervén a földi szokásokat, (ruhaviselés, férfi-női szerepek) így az élet minden területén igencsak fura kérdéseket tesz fel. Újdonsült barátja, Bhairon (Sanjay Dutt) elviszi őt egy bordélyba, ahol egy prostituálttól szerez meg minden őt érdeklő információt. Az eszköz keresése közben mindenkitől azt hallja, hogy csak az Isten képes visszaszereznie az ellopott tulajdonát, ezért elkezdi keresni ezt a nagy tudású valakit. Az élete még zűrösebbé válik, amikor találkozik Jagguval (Anushka Sharma) a feltörekvő újságíróval, kinek szívét összetörték és azóta senkiben sem bízik. Jaggu megpróbál segíteni PK-nek visszaszerezni a távirányítót, hogy hazajuthasson az övéihez.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rajkumar Hirani

 • Írta: Rajkumar Hirani, Abhijat Joshi

 • Szereplők: Aamir Khan, Anushka Sharma, Sanjay Dutt, Boman Irani, Saurabh Shukla, Sushant Singh Rajput, Parikshat Sahni, Amardeep Jha, Reema Debnath, Dheerendra Dwivedi, Sai Gundewar, Ram P. Sethi, Rukhsar, Pallavi Batra, Maanvi Gagroo

5 comments on “PK (2014)

 1. Aamir Khan miatt muszáj volt megnéznem, ki nem hagytam volna. Hiszen ki más játszhatná el E.T.-t és Esőembert egyszerre? Ráadásul a film nagy része erősen odamondogat mindenkinek, a hagyománynak, a férfi-női sztereotípiáknak, a vallásnak, a kasztrendszernek, a tabuknak. A földönkívüli, aki egyetlen éjszaka alatt kiolvassa a bordélyban az örömlányból, hogyan is kellene túlélnie a Földön a nehéz napokat, egy visszautasíthatatlan szerep lehetett Aamirnak, egyértelműen neki áll a zászló. A másik igazán jó szerep Anushka Sharmának jutott, bár nem értem, hogy miért kellett rá rövid parókát erőltetni, nagyon művi volt néhol. A televíziós riporter, aki először csak a jó sztorit látja meg a mókás figurában, aki Isten kőrözési plakátját nyomja minden arra járó kezébe, aztán mikor hosszabban elbeszélget vele, rácsodálkozik, hogy a fickó teljesen másként látja a világot, és mégis mennyire logikus, amit csinál.
  Nagyon sokat lehet nevetni a filmen, és valahol mégis nagyon szomorú az egész. Hiába a vígjátéki karakterek, India nem tagadja meg önmagát, tragédiát is nyom be eleget a filmbe ahhoz, hogy ne érezzük magunkat annyira felhőtlenül.
  Igazság szerint annyira sok apró momentumból tevődik össze a film, minden, amit a kis alien megtapasztal, amíg köztünk jár, hogy nincs is értelme ezeket leírnom, mindenki nézze meg maga. Aamir Khan híresen elálló fülei még jobban elállnak, szemei néha akkorák, mint két csészealj, a film elején egy szál kazettás magnóval takarja el intimebb testrészeit (a pasi nem hagyta abba a gyúrást a Ghajini óta, és jól tette!), a járása Chaplin legjobb filmjeire emlékeztet, Anushka vadóc és lázadó, mint mindig, de ezúttal kettőjük közül ő a felnőttebb, és jó volt látni Sushant Singh Rajputot (akit nagyon megkedveltem a Kai Po Che-ben és a Shuddh Desi Romance-ban, a fiú előtt nagy jövő áll!), és Sanjay Dutt szerepe is nagyon ütős volt, alakítása pedig pont annyi, amennyi kellett.
  Fura módon Boman Iranié volt a legsótlanabb szerep, egyszerűen nem írtak neki jó karaktert, és ütős mondatokat. Kár érte!
  A filmet megtartottam, mert az utolsó, tv-showbeli beszélgetést már nagyon sokszor újra néztem, igaz, kicsit túl utópisztikus egy Pakisztán-India jövőképnek, de a remény hal meg utoljára.

 2. Kedves Admin! Nem tudom elèrni magyarul. Tudna segíteni? Köszönöm

  1. Kedves Erika! Az első hozzászólásban található LETÖLTÖM/MEGNÉZEM linkekre kattintva mit tapasztal? Mert a kérdése alapján nem tudom pontosan kideríteni, mi lehet a gond. A film elérhető, leellenőriztem.
   üdv:
   hundia_admin

 3. A történet főhőse egy idegen civilizációból érkezett felfedező, aki haza szeretne jutni, de ellopják az úrhajója távirányítóját. A nyelvet, kultúrát, szokásokat, öltözködést nem ismerve próbálja visszaszerezni a tulajdonát, így vicces szituációkba keveredik. Azt a tanácsot kapja, hogy ha nagyon szeretne valamit, forduljon istenhez. De melyikhez? Közben megismeri a barátságot, a szerelmet.
  A film megmutatja, hogy egy apró véletlen hogy változtatja meg valakinek az életét. A történet vicces, néhol meghökkentő, van ahol szívbemarkolóan megható. Mindez csodálatos zenékkel fűszerezve. A filmet nem skatulyáznám be fantasztikus, vagy vallással foglalkozó besorolásba, mert nem erről szól. Hanem rólunk, emberekről. Egy túlságosan egyenes tükröt tart elénk, mely egymás mellé helyez vallásokat, megmutatja a hitről alkotott elképzeléseket, az emberek hatalomhoz való ragaszkodását.
  A filmet kedvesünkkel együtt töltött borús estékre ajánlom. Semmiképp se nagyobb társaságnak. Kötelező darab, akár kezdő indiai filmnézőknek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük