Sivaji (2007)

Egy multimilliomos tamil ingyenes kórházat és egyetemet akar építeni, de a korrupt gazemberek megakadályozzák, mire ő Robin Hooddá válik…

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: S. Shankar

  • Írta: S. Shankar, Sujatha

  • Szereplők: Rajinikanth, Shriya Saran, Suman, Vivek, Ala Aljundi, Amarasigamani, Balaji, Jemini Balaji, M.S. Bhaskar, Bobby, Chelladurai, Deepak, Bianca Desai, Deva, Dhamu

2 comments on “Sivaji (2007)

  1. Rajinikanth 1949-ben született, az apját játszó Manivannan 1953-ban, az anyját alakító Vadivukkarasiról nem találtam születési adatot, de 1978-ban debütált, ha akkor kb 20 éves lehetett, akkor talán 1958-ban született. Rajinikanth mindenesetre 1975-ben debütált. Vagyis már az elején nagyon ciki érzésem volt a filmmel kapcsolatban. Miért nem tud Rajinikanth a korának megfelelő szerepeket alakítani? Miért kellett nála fiatalabb szereplőket felkérni a szülei alakítására? És miért kellett a szerelmének kiválasztani Shriya Sarant, aki 1982-es születésű? (csekély 33 év van köztük).
    Tudom, már keseregtem ezen a múltkor a Chandramukhinál is, és ezzel az erővel megírhattam volna az Enthirannál is (ott Aiswarya Rai játszotta a menyasszonyát), de egyszerűen nem bírok napirendre térni felette. Ha Rajinikanth 58 évesen (2007-ben) mondjuk olyan férfias kisugárzással rendelkezne, mint pl. Robert Redford, vagy Harrison Ford, akkor nem lenne egy szavam se, de szimplán csak vén kéjencnek látszik. Pedig piszok jó színész, ha hagyják. Amúgy hihetetlenül látványosra csinálták a filmet, beleadtak apait-anyait (zenék, táncok, ruhák, díszletek, verekedések, akciók), de ezek miatt a rossz érzések miatt (és mert Rajinikanth a szokásosnál is ripacsabbul játszott) alapvetően leminősítettem a filmet. Pedig még a sztori is érdekelt volna (egy multimilliomos tamil ingyenes kórházat és egyetemet akar építeni, de a korrupt gazemberek megakadályozzák, majd Robin Hooddá válik, bár ebben az irányban nagyon-nagyon naív elemeket alkalmaztak a filmben, és én csak a számat húzgáltam), mert mindent alárendeltek annak, hogy minél jobban dicsőíthessék Rajinikanthot. De a dialógok profi módon lettek megírva. Amikor leszúrja a minisztert, és közben társalog a többiekkel, hangosan kacagtam, mert annyira morbidul lett megírva, hogy a legszebb Monthy Pytonos időket idézte fel bennem.
    Utána meg némelyik jelenet olyan végtelenül túlzó és hihetetlen volt, mintha egy űrmesébe csöppentem volna. A vége főcím alatti vágyálmokon meg csak mosolyogni tudtam.
    Kár, mert a kép, a hang és a felirat tökéletes volt. Nagy kár, hogy ennyi pénzt és energiát öltek egy hamisan fényező, öntetszelgő filmbe. Érdemes a trailert megnézni, már abból látni, hogy nem a levegőbe beszélek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük