Slumdog Millionaire – Gettómilliomos (2008)

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Danny Boyle

  • Írta: Simon Beaufoy, Vikas Swarup

  • Szereplők: Dev Patel, Saurabh Shukla, Anil Kapoor, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar, Freida Pinto, Irrfan Khan, Azharuddin Mohammed Ismail, Ayush Mahesh Khedekar, Jira Banjara, Sheikh Wali, Mahesh Manjrekar, Sanchita Choudhary, Himanshu Tyagi, Sharib Hashmi

2 comments on “Slumdog Millionaire – Gettómilliomos (2008)

  1. Valamelyik DVD-n nekem is megvan, bár már nagyon régen néztem meg. Egyike azoknak a filmeknak, amelyek úgy ábrázolják Indiát, ahogy kevesen szeretnék látni, pedig ez is az. Nekem nagyon tetszett az alapötlet, hogy a kvíz-kérdésekre adott válaszok ott rejlettek a főhős életének epizódjaiban.
    Érdekessége még a filmnek (a 8 Oscar díjon kívül), hogy a kvízmester, a Legyen Ön is Milliomos! játék ceremóniavezetőjének, Prem Kumarnak a szerepét, eredetileg Shah Rukh Khannak ajánlották fel, aki visszautasította. Szerintem azóta is bánja. Anil Kapoor bezzeg nem volt rest elfogadni. Én anno imádtam ezt a műsort, de az is igaz, hogy Vágó István sosem volt olyan gonoszkodó, mint indiai társa. És jó volt látni Irrfan Khant is, mindig megbízhatóan hozza a színvonalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük