Shootout at Wadala (2013)

Egy száguldó rendőrségi furgonban vérben úszva haldoklik Manya Surve (John Abraham), miközben őrzője Afaaque Baagwan felügyelő (Anil Kapoor) az élete történetét hallgatja. Manya a Kirti Főiskolára járt, és éppen a vizsgáira készült amikor bedarálta az indiai igazságszolgáltatás könyörtelen gépezete. Féltestvére Braghav gengszterhabitusa az ő életét is egy pillanat alatt tönkretette. Ártatlanul börtönbe kerül, ahol barátságot köt Sheik Munirral (Tusshar Kapoor), aki kisstílű bűnöző, de okos, és sírig hű. Közösen kitervelik a szökésüket, és végre is hajtják. Manya nem veheti már el feleségül szerelmét Vydiát (Kangana Ranaut), jövője reménytelen. Elindul hát a bűn útján, mint egyetlen lehetséges kitörési ponton. Mumbai alvilágát két testvér igazgatja, a hűvös, megfontolt Zubair Imtiaz Kaskar (Manoj Bajpayee) és öccse a forrófejű, gátlástalan Dilawar (Sonu Sood). Felajánlja nekik szolgálatait, de ridegen elutasítják. Manya néhány év alatt átveszi Mumbai irányítását, és kitör a gengszterháború. A rendőrség próbálja megállítani az öldöklést, és csapdát állít neki 1982 november 1.-én.

Alternatív magyar cím: Lövöldözés Wadalában 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FRwzT-oOoig[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sanjay Gupta

  • Írta: Sanjay Gupta

  • Szereplők: John Abraham, Kangana Ranaut, Anil Kapoor, Vineet Sharma, Siddhant Kapoor, Tusshar Kapoor, Manoj Bajpayee, Mahesh Manjrekar, Jackie Shroff, Sophiya Chaudhary, Chetan Hansraj, Akbar Khan, Raju Kher, Sonu Sood

3 comments on “Shootout at Wadala (2013)

  1. Bollywoodban új irányzat kapott szárnyra, az igaz történetek alapján készült sztorik. India hemzseg a legkülönösebb, vagy legérdekesebb történetektől, ez: Az első regisztrált golyóváltás a Mumbai Police aktáiban 1982. november 1.

    Elgondolkodtató film volt, sokat tűnődtem alatta. nem tudom mennyi volt a valóság, és mennyi a filmesek fikciója, a környezet azonban autentikus volt, Kangana Ranautot fel sem ismertem, valószínűleg a 70-es évekbeli sminkje miatt. John Abraham visszatért a komolyabb alakításokhoz (Water, Kabul Express), szuggesztív, kétségbeesett, gátlástalan és dühös. Tusshar Kapoor méltó partnere, ellenpontja, forrófejű és meggondolatlan, bár kettősükben épp neki van több tapasztalata a bűnözők világában.
    Anil Kapoor alakítása félelmetes, egyfelől az indiai igazságszolgáltatás korrupt rendszerében kell lavíroznia, másfelől megfelelnie esküjének, a rend megőrzése, az emberek megvédése, amire az életét tette fel. Manoj Bajpayee az egyik legjobb karakterszínész Indiában, nagyon sokat foglalkoztatják, mert az ilyen típusú szerepeket mintha csak rászabták volna. Sonu Sood pedig úgy tűnik a Jodhaa Akbar óta nem kapott pozitív szerepet (Dabanng, Dookudu) viszont itt is jól hozza a bekattant főgengszter figuráját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük