Ta Ra Rum Pum (2007)

Rajveer New Yorkban tengeti életét, mint autóversenyző. Felelőtlen, bohém, és roppant jóképű. Így amikor megismerkedik a gazdag családból származó Radhikával, a lány nem tud neki ellenállni. Radhika apja erősen ellenzi kapcsolatukat, és mikor a lány bejelenti, hogy hozzámegy a fiúhoz, ő rögtön tiltakozik. Radhika viszont nem mond le szerelméről, inkább eltávolodik családjától, és titokban a fiatalok összeházasodnak. Úgy tűnik, az élet a tenyerén hordozza a kis családot. Születik két gyönyörű gyermek, Champ és Princess, Rajveer leigazol egy versenycsapathoz, győzelem győzelmet követ. Radhika pedig régi szenvedélyének hódol, a zenetanulásnak. Az anyagiak terén sem panaszkodhatnak, hála Rajveer rengeteg győzelmének, vesznek egy gyönyörű házat. Szóval, így éldegélnek hőseink nagy boldogságban, egészen addig, amíg Rajveer-t súlyos baleset nem éri az egyik verseny közben. Hirtelen minden megváltozik.

Alternatív magyar cím: A családon nincs fék

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=SiOKSjsp75Q[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Siddharth Anand

  • Írta: Habib Faisal

  • Szereplők: Saif Ali Khan, Rani Mukerji, Mayank Amin, Vic Aviles, Noël Baker, Nikki Baksh, Victor Banerjee, Dolly Bindra, Vance Branton, Christopher Combs, Bharat Dabholkar, Meraby Ellis, Matthew Fleming, Sam Ghosh, Mary Goggin, Javed Jaffrey

2 comments on “Ta Ra Rum Pum (2007)

  1. Fogalmam sincs már hányszor néztem meg ezt a filmet. Pocsék a kép, a hang, néhol rossz a felirat, a főszereplő nicknevét idétlenül fordították (RV [kiejtve: Árvi] – Race Victory magyarra VGY [kiejtve: pfűűű nem írom le!] – Verseny Győzelem, bizarr!), mindezen negatívum ellenére nem telik el olyan hét, hogy bele ne pillantanék. Néha csak egy jelenet, vagy egy dal, de már fel is dobta a napomat.
    Minden benne van, ami egy jól megcsinált maszalá filmhez kell, ugyanakkor teljesen nyugati környezetben játszódik (New York mint olvasztótégely tökéletes), emiatt nem is kell kisokost hordani, hogy némely indiai utalást megértsünk. Mert ilyen ebben a filmben nincs.
    Rajveer (Saif Ali Khan) ugyanolyan élhetetlen fickó, mint bármelyik new yorki, csak elképesztően jól tud vezetni. Hariprasad Dhirubhai ‘Harry’ Patel (Javed Jaffrey: imádom!!!) egy a kismillió hindu taxisofőr közül, csak éppen tudja mitől döglik a légy, és hogy kell egy senkiből versenypilótát faragni. Radhika Shekar Rai Banerjee (Rani Mukherjee) neve hosszúsága ellenére igyekszik kikerülni sznob családja bűvköréből, bár zongorázni nagyon-nagyon szeret. Egyetemre jár, és próbál minél önállóbb lenni. Ennek a három embernek a sorsa egyetlen közös taxiutazás (vagy inkább száguldás) során egy életre összefonódik.
    Harry pilótát csinál Rajveerből, aki lendületből beleszeret Radhikába, és elég hamar le is veszi a lábáról (az első futamgyőzelme elég hozzá). Aztán eltelik tíz év, két fővel gyarapodnak, kisfiú, nagyobbacska lány, és egyszer csak vége szakad az álomi életnek, a sorozatos győzelmeknek.
    A sztori elcsépelt, tucatszor megfilmesítették, minden országnak van egy hasonló filmje, ez mégis valahogy annyira a szívemhez nőtt, hogy folyton újranézem.
    A dalok frenetikusak. Az egyik egy olyan zongoratétellel kezdődik, amit azóta is próbálok levadászni, mert mintha egy Mozart zongoraverseny része lenne, de lehet, hogy csak képzelődöm.
    A szereplők viccesek, szerethetőek (Saif Ali Khannak abszolút bejön a léha és könnyelmű figura, aki nem akar felnőni, és ez akkor is így van, ha már két gyerek apja), a dialógok meg folyton megnevettetnek. A legjobb szövegeket persze Harry kapja. de Javed Jaffrey amúgy is elsősorban komikus, a humorforrást ő szolgáltatja (tetszett a 3 Idiotsban is, a Salaam Namasteban elfuserált Krokodil Dundee-ként annyira nem jött be).

    Szóval ma megint elővettem, belenéztem, és akkor vettem észre, hogy még nem javítottam ki a feliratot, és itt a hundián még mindig hiányzik az élmény. Úgyhogy mozizás helyett nekiálltam kijavítani az ordító hibákat. A felirat-csúszkálásért elnézést, sajnos nem sikerült teljesen belőni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük