Vettai (2012)

Thiru (Madhavan) és Guru Murthy (Arya) testvérek, az idősebbik nagyon érzékeny, magába forduló típus, míg öccse egy bátor csirkefogó. Ha Thirut valaki megveri, Guru rögtön a segítségére siet. Édesapjuk halála után, a már felnőtt, békeszerető Thiru, öccse unszolására rendőrnek jelentkezik, hiszen az apjuk, és a nagyapjuk is rendőr volt. Valójában azért választja ezt a hivatást, mert az egyenruha tiszteletet kölcsönöz, így elkerülheti a verekedéseket.

Alternatív magyar cím: Vadászat 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=hBUDiyjboGk[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: N. Linguswamy

 • Írta: N. Linguswamy, Brindha Sarathy

 • Szereplők: Arya, Madhavan, Sameera Reddy, Amala Paul, Nasser, Ashutosh Rana, Sreejith Ravi, Muthukumar, Thambi Ramayya, Shanmugha Rajan, Rajeev Ravindranathan, N. Linguswamy

3 comments on “Vettai (2012)

 1. Ha valaki felhőtlenül akar szórakozni, egy közel sem bugyuta akció-filmen, az ezt a filmet nézze meg. Mert garantáltan jól fogja érezni magát. R. Madhavant azóta imádom, amióta láttam a Rang De Basantiban és a 3 Idiotsban. És bár már 42 éves, a kor egyáltalán nem látszik meg rajta. 2002-ben egyformán jól el tudta játszani az örökbefogadott kislányáért rajongásig hű apát (Kannathil Muthamittal/Puszi a pofidra), 2006-ban az önfeláldozó vadászpilótát (Rang De Basanti) és 2008-ban a kissé iszákos egyetemistát (3 Idiots). Enyhe pocakjával kilóg az izmos akcióhősök közül, de éppen ezért szerethető, mert teljesen hétköznapi, hús-vér figura, aki bármilyen karaktert képes megformálni.
  Ezúttal a gyámoltalan, még a tűzijátéktól is rettegő botcsinálta rendőr (Thirumurthy) alakja hatványozottan igaz rá, egyetlen bús kutya-pillantással a néző értésére tudja adni, hogy most aztán tényleg benne van a csávában. Még szerencse hogy az öccsét alakító Arya (Gurumurthy) éppen azért van folyamatosan mellette, hogy megoldja a problémáit. Legyen szó akár verekedésről, vagy éppen briliáns tervről. Öcsi ugyanis nemcsak bátrabb, erősebb, jóképűbb, de még esze is több van.
  A tökéletes testvérpárhoz persze tökéletes feleség-páros illik, az indiai film hagyományainak megfelelően nem marad el az esküvői jelenet sem, aztán öcsi, és sógornő hugicája törvényszerűen egymásba szeretnek, és ezúttal elég forró csókjelenetnek is tanúi lehetünk. Ami Amala Paul (ismerős lehet az Iddarammayilathoból) részéről merész húzásnak tűnik. Az idősebbik nővért alakító Sameera Reddy pedig nem tűnt fel nekem a Race-ben (Minit alakította), vagy a Tezzben (terrorista Nro 3./Megha), itt viszont a tűzrőlpattant menyecske szerepében éppenséggel pont jól jön az anyámasszony katonája zsaru mellé, hisz három férfival is felérő bátorsággal rendelkezik.
  Rengeteg jó jelenet van a filmben, Arya jóvoltából akciójelenetek is, és amikor bátyus végre felnő a feladatához Madhavan különösen vonzó a mérgében eldurrant agyú zsaru szerepében.
  Nasser pár perces jelenetei meg hab a tortán, ismét Ferenc Jóska-bajuszban pompázik, amitől nekem megint prüszkölhetnékem támadt.
  A zenék elmennek, a táncok is, ezúttal a film és a sztori, no meg a párbeszédek, sokkal többet nyomnak a latban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük