Veer (2010)

1825-ben a pindarisok (akiket a saját hazájukban is barbárnak tartanak) Rajastanban fellázadnak a brit uralom ellen. Ekkor India még több királyságból áll. Ezek közül sokan elfogadják a brit uralmat részben kapzsiságból, részben kényszerből. A királyságok széthúznak, de abban egyetértenek, hogy a pindarisokat nem lehet hatalomhoz juttatni. A pindarisok vezérének Prithviraj Singhnek (Mithun Chakraborty), aki ősei nyomdokában halad két fia van. Veer Pratap Singh (Salman Khan) és testvére Poonam Pratap Singh (Sohail Khan), akik Angliában tanulnak….

Alternatív magyar cím: Hős 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DkWrDR48GO8[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anil Sharma

  • Írta: Shailesh Verma, Shaktimaan Talwar

  • Szereplők: Salman Khan, Jackie Shroff, Mithun Chakraborty, Zarine Khan, Sohail Khan, Lara Clear, Amar Adatia, William Chubb, Bharat Dabholkar, Shahbaaz Khan, Rajesh Vivek, Ashok Samarth, Neena Gupta, Delia Antal, J. Brandon Hill

2 comments on “Veer (2010)

  1. Nem ismerem az indiai történelmet, és a Brit Birodalom indiai működésében sem vagyok annyira otthonos, de egyvalamit biztosan tudok. A XIX. században (amikor a történet nagy része játszódik), Angliában nem a filmben látott ruhák voltak divatban, és London nem volt annyira tiszta, mint ahogy bemutatják (sőt, nagyon is koszos város volt). A nők nem tanulhattak a főiskolákon (még akkor sem, ha indiai maharadzsák lányai), és a brit főiskolákon és egyetemeken nem vettek fel olyan hallgatókat, akik a gyarmatok leigázott népei közül kerültek ki. (szerintem a díszlet és jelmeztervező, valamint a forgatókönyvíró nem végezte el a házi feladatát)
    Ennek ellenére tetszett a film. De csak egyszer nézős. Ha ebben a témakörben újranéznék egy filmet, akkor az a Lagaan lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük