Vedam (2010)

Igaz ember az, aki meghal egy másikért.
Vivek Chakravarthy (Manoj Manchu) régi katonacsalád sarja Bengaluruban, anyja azt szeretné ha követné ezt a hagyományt, de őt a rockbandáján kívül semmi más nem érdekli. Végre felcsillan a remény, hogy befuthatnak, koncertet szerveznek nekik Hyderabadba. Lekésik a repülőt, ezért autóval vágnak neki az útnak.
Amalapuram Saroja (Anushka Shetty) prostituált aki szabadulni akar jelenlegi helyzetéből, és elfogad egy jobb ajánlatot Hyderabadba.
Ramulu (Nagayya) öreg takács Sircillában, akit betemet az adósság, amivel tartozik a helyi uzsorásnak. Kisunokáját gyerekmunkára kényszerítik amíg nem fizet, ezért özvegy lánya elhatározza, hogy eladja a veséjét, ahogy már apja is tette. Ezért beutaznak a városba, az illegális műtétre.
Raheemuddin Qureshi (Manoj Bajpai) igazhitű muszlimként nem bír tovább élni Régi-Hyderabadban, miután felesége elvetélt ikermagzataival, mikor egy Ganésha ünnepségen feldühödött hindu fanatikusok megverték őket. A közbelépő rendőr pedig egyáltalán nem segített rajtuk. Ezért úgy dönt, hogy végleg elhagyja az országot, kivándorol.
Raju (Allu Arjun) illegális kábelszerelő és üzemeltető Hyderabad nyomornegyedében, akinek folyamatos problémája van a helyi maffiával, szabad idejében viszont a legfelső tízezer köreiben mulat, akik nem tudják róla, hogy honnan jött. Barátnője viszont kétségbeesik, mikor anyja közli vele, hogy Kanadából hamarosan vőlegényjelölt érkezik. Raju segítségét kéri, mentse ki ebből a helyzetből. Raju már ott elakad, hogy a szállodában (ahol asztalt foglalt kettejüknek) 40ezer rúpia a beugró. Sürgősen pénzt kell szereznie.
Ezek az emberek, és családjaik, barátaik (rockbandájuk), ismerőseik és ellenségeik egy ponton találkoznak, Hyderabad közkórházában.

Alternatív magyar cím: Zsoltár 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Radha Krishna Jagarlamudi

 • Írta: Krish

 • Szereplők: Anushka Shetty, Manoj Kumar Manchu, Allu Arjun, Manoj Bajpayee, Nagayya, Deeksha Seth, Lekha Washington, Brahmanandam, Siya, Satyam Rajesh, Ravi Prakash, Krishna Murali Posani, Pruthvi, Raghu Babu, Kallu Chidambaram

4 comments on “Vedam (2010)

 1. Allu Arjun film, gondoltam jó kis csihi-puhi, hát meglepett.
  Öt központi karaktere van a filmnek. És nincs tényleges főszereplő, mindenki fontos. A részletes tartalom fent lényegében már mindent leírt, nincs hozzáfűznivalóm.

  Van egy régi hindi mondás: A true man is the one who dies for another. – Igaz ember az, aki meghal egy másikért.

  Még csak annyit, a 2011-es FilmFare Telugu nyelvi szekciójában 5 jelölésből négyet elhozott (legjobb film, rendező, színész – Allu Arjun és színésznő – Anushka Shetty). Azért ez már jelent valamit.

 2. Nagyon jó film.Igaz nem a megszokott karaktert hozta Allu Arjun,de ezt is profi módon játszotta el.Nagyon jó a sztori,ami végül is a valóságot ábrázolja.Ez a film élethűen bemutatja nekünk India társadalmi problémáját ,vallási rétegét a gazdagságot és a szegénységet.A rend őrei pedig a korrupciót,a hatalommal való visszaélést , amit a szegénység , pénztelenség szül Indiában.A filmben láthattunk képsorokat India nyomornegyedéről.Hát összeszorult a szívem a láttán,hogy milyen emberi sorsok vannak.S sajnos Indiában a xxI sz.ban ez van.Az egész filmet ősszeszorult szívvel néztem végig.Jó film nagyon.Tanulságos.

 3. És most gyorsan néznem kell egy vígjátékot,mert nagy hatással volt rám ez a film.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük