Varudu (2010)

Sandeep Mohan Raj (Allu Arjun) már a modern világ gyermeke, bulizik, állást kap Amerikában, szülei semmiben sem korlátozzák, és ha kell még a belügyminiszter lányának szerelmi házasságát is elrendezi (mindenki legnagyobb megelégedésére).
Ezért hat a döbbenet erejével, mikor megbízza szüleit, rendezzék el a házasságát. Apa-anya kiakad, hiszen harminc éve nekik még szökniük kellett, most meg a fiú még a lány képét sem hajlandó megnézni. Sandeep teljesen beleéli magát a hagyományos esküvőbe, nagymamája ugyanis elmeséli, hogy az ő nagyanyjának milyen esküvője volt. A lagzi 16 napig tartott, és ebből a tényleges szertartás 5 napig.

Alternatív magyar cím: Vőlegény 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Gunasekhar

 • Írta: Gunasekhar, Prasad Thota

 • Szereplők: Allu Arjun, Arya, Suhasini, Nasser, Sayaji Shinde, Singeetham Srinivasa Rao, Ashish Vidyarthi, Sneha Ullal, Naresh, Ali, Brahmaji, Brahmanandam, Anitha Chowdary, Harshavardhan, Lakshman Rao Kondavalasa, Bhanu Sri Mehra,

3 comments on “Varudu (2010)

 1. A film teljes egészében Allu Arjunra épít, a teljes időszak alatt ő van a vásznon, abszolút főszerep.
  A fenti tartalmat folytatnám még némi rövid bevezetővel:
  A szülők persze azt sem tudják, hova kapjanak, hogy lehet összehozni a famíliát ilyen hosszú időre? De főleg azt tartják nagyon furának, hogy a menyasszony sem volt kíváncsi a vőlegény képére, vagyis mindketten látatlanban esküsznek örök hűséget.
  Aztán mégis sikerül a dolog, és elindul a nagy hagyományőrzés. Innentől tátott szájjal bámultam a filmet. Mindent, de tényleg mindent megmutattak, az összes esküvői hagyományt, ami csak van Indiában, a legkisebb, és legkevésbé fontos szertartásokat.
  És az ifjú pár tényleg akkor látja egymást először amikor leengedik a vásznat, ami eltakarja őket egymástól. Mondanom sem kell, hogy egymásba szeretnek első pillantásra 🙂
  Deepthi (Bhanu Sri Mehra) nekem annyira nem tecc, enyhén szólva is sótlan volt, viszont még a csomó megkötése előtt elrabolják.
  A rendőrség tehetetlen, Sandeepnak Amerikába kellene mennie, a lány szülei lemondanak az esküvőről, de a fiú megmakacsolja magát. Addig megy utána, míg ki nem deríti, hogy ki rabolta el az ő félig-feleségét. Nem más, mint a Pokol ördögének nevezett Diwakar (Arya, aki a Boss Engira Baskaranban próbált valamit alakítani, de a film borzalmas volt, itt viszont elképesztően jól alakította a született gonoszt), akinek gonoszsága csak színészi vágyaival vetekszik.
  Innentől nem mesélem tovább…

  Már azért megérte, hogy egy csomó esküvői hagyomány valamennyire meg lett magyarázva…

 2. Hát ez egy mesének elment.A film első felében nem történt nagyon semmi,kicsit még untam is.A film második felében érkezett meg Allu Arjun igazán.Már azt gondoltam hogy elmarad a megszokott Allu Arjun féle Bollywoodi csihipuhi , de megjött.Érdekes volt az indiai tradícionális esküvő ,Engem kimondottan érdekel India kultúrája ,népi hagyománya ,s vallása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük